Απετράπη αυτοκτονία φοιτητή σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο - Φοιτητές θύματα BULLYING στην εστία

Περιστατικά ψυχολογικής και λεκτικής βίας και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, την μεγαλύτερη στην Ελλάδα, καθώς φιλοξενεί 800 φοιτητές και σε αυτή σιτίζονται καθημερινά 6.200 άτομα, όπως γράφει το Patrastimes.gr.

Οι εστίες χαρακτηρίζονται από τους υπευθύνους ως χώροι συγκέντρωσης βίαιων συμπεριφορών, λόγω του ότι τα απιδιά μόλις έχουν ξεφύγει από τον στενό οικογενειακό κλοιό, για αυτό και έχουν οριστεί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί να επιβλέπουν και να ενημερώνουν για το κάθε τι που τα αφορά.

φοιτητική εστία Πανεπιστημίου Πατρών -Πάτρας

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Φοιτητές κατά διαστήματα απευθύνονται στην διεύθυνση της εστίας και ζητούν αλλαγή δωματίου, γιατί περνούν δύσκολες ώρες με τα άτομα που συγκατοικούν, με αποτέλεσμα από εκείνη την στιγμή, τόσο οι ίδιοι όσοι και αυτοί που τους ενοχλούν να μπαίνουν σε καθεστώς διακριτικής και καθημερινής παρακολούθησης, για αν ελεγχθεί η μετέπειτα σχέση τους.

Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Όπως αποκάλυψε στο «patrastimes», ο διευθυντής της εστίας Γιώργος Αθανασόπουλος, υπήρξε περιστατικό, όπου οι φοιτητές τον ενημέρωσαν για συμφοιτητή τους που είχε αναφέρει ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Αμέσως κινητοποιήθηκαν το παιδί εισήχθη σε κλινική και απετράπη το μοιραίο.

«Δεν έχουμε βίαια περιστατικά ανάλογο με το τελευταίο στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, αλλά καταγράφουμε πολλά συμβάντα, στα οποία αν δεν επεμβαίναμε άμεσα ίσως ελάμβαναν μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα περιστατικά κακής συμπεριφοράς είναι αυξημένα το τελευταίο διάστημα αφού τα απιδιά είναι επηρεασμένα από την οικονομική κρίση, άρα είναι άλλα πιο οξύθυμα και άλλα απομονωμένα. Και οι δύο πλευρές πρέπει να τύχουν από εμάς ιδιαίτερης προσοχής, γι αυτό οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές στους φοιτητές.»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr