Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το Πανεπιστήμιο Πάτρας συνεργάζεται με το Χάρβαρντ - Δείτε αναλυτικά!

Το Πανεπιστήμιο Πάτρας συνεργάζεται με το Χάρβαρντ - Δείτε αναλυτικά!

Προσφέρονται υποτροφίες για συμμετοχή σε θερινό πρόγραμμα του πανεπιστημίου των ΗΠΑ.

Η μακρόχρονη και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πάτρας με το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ συνεχίζεται, και την περίοδο αυτή προκηρύσσονται δύο υποτροφίες για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα που διεξάγεται σε τρεις πόλεις (Ολυμπία, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη).


Οι υποτροφίες, ύψους 5.000 δολαρίων ΗΠΑ έκαστη, προσφέρονται από κοινού, από το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και από το Πανεπιστήμιο Πατρών, και απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Χάρβαρντ (ξεκίνησε το καλοκαίρι του έτους 2002), και στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές τόσο από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όσο και από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί το διάστημα: 29 Ιουνίου - 2 Αυγούστου 2015.

Οι φοιτητές συμμετέχουν σε καθημερινά εντατικά σεμινάρια, εργάζονται σε εβδομαδιαίες και τελικές εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Χάρβαρντ, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στο τέλος του προγράμματος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους μέσω του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που συμμετέχει σε αυτή τη συνεργασία. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 (Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, τηλ: 2610-997987, e-mail: intern.rel @upatras.gr).

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.summer.harvard.edu/programs/study-abroad/greece

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr