Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αγκάλιασαν το Welcome to UP (ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι φοιτητές και η Πάτρα αγκάλιασαν το Welcome to UP
Κοσμοπλημμύρα το Σάββατο στην Πανεπιστημιούπολη, σε ένα 
non stop party

Κοσμοπλημμύρα επικράτησε το Σάββατο (15-10-2022) στην Πανεπιστημιούπολη με χιλιάδες φοιτητές και Πατρινούς να κατακλύζουν τους χώρους του «Welcome to up» δημιουργώντας ένα μεγάλο χαρούμενο και πολύχρωμο «ποτάμι» που άρχισε να ξεχύνεται με κέφι από την ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή οι Nadra και παρέμεινε το ίδιο ορμητικό μέχρι αργά τη νύχτα, με τους Locomondo σε μεγάλη φόρμα να ανεβάζουν τους παλμούς στα ύψη. Το Φεστιβάλ υποδοχής νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έδειξε από την πρώτη μέρα τη μεγάλη δυναμική του, ενώ οι δράσεις του έγιναν μέσα σε λίγες ώρες θέμα συζήτησης στην πόλη με τους Πατρινούς να αγκαλιάζουν το εγχείρημα και τους φοιτητές να παίρνουν με ενθουσιασμό μέρος σε ένα μεγάλο πάρτι, σε μια γιορτή που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάνει πράξη την εξωστρέφεια για την πανεπιστημιακή κοινότητα και τη δημιουργική συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου και πόλης.  


Από το πρωί του Σαββάτου η Πανεπιστημιούπολη δονείτο από μουσική με τον μουσικό σταθμό του Πανεπιστημίου, τον Up fm, σε πρώτο πλάνο, ενώ μια σειρά από περίπτερα, αθλήματα, ξεναγήσεις, διαδρομές (το ανοικτό λεωφορείο αγαπήθηκε και «αναστάτωσε» την πόλη), προβολές ταινιών, συζητήσεις και ομιλίες, συνέθεσαν το σκηνικό της διοργάνωσης που πλέον όλοι θέλουν να γίνει θεσμός.

Στο κέντρο της πόλης, το μεγάλων διαστάσεων Timeline που διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1964 μέχρι σήμερα, τράβηξε την προσοχή των περαστικών με σύνθημα «Look Up» και έγινε αφορμή για φωτογραφίσεις από χαμηλά αλλά και από ψηλά (drone), ενώ εστιατόρια, fast foods, καφέ, bars της Πάτρας, καλωσόριζαν τους πρωτοετείς φοιτητές δημιουργώντας ειδικά μενού «γνωριμίας» σε ειδικές τιμές, τα εμπορικά καταστήματα παρείχαν επίσης μεγάλες εκπτώσεις σε μια τεράστια γκάμα προϊόντων και το Magic Bus Patras Tour Hop on Hop off bus, το λεωφορείο με ανοιχτή οροφή, έκανε κυκλικές διαδρομές από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. στην Πάτρα, για να ανακαλύψουν οι φοιτητές τα εμβληματικά σημεία της πόλης, μεταφέροντας έτσι το Welcome to up στους δρόμους της.

Οι φοιτητές γνώρισαν την Πάτρα και μέσα από περίπατο – ξενάγηση με τον Ξενοφώντα Παπαευθυμίου στα αξιοθέατά της ενώ σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο Patra’s University Alumni: Success Stories, επιτυχημένοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών (Γιώργος Σιδηρόπουλος, συνιδρυτής Think Silicon, Ηλίας Κοκκίνης, συνιδρυτής της Accusonus και Νίκος Ρουμελιώτης, υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος) μοιράστηκαν με τους φοιτητές τις εμπειρίες τους και έδωσαν κατευθύνσεις, με το Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει στους φοιτητές και τα βιομηχανικά διδακτορικά του στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας δια του κ. Δημήτρη Μούρτζη – Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην καρδιά φεστιβάλ, στο Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, εντυπωσίασαν τα περίπτερα, το τρισδιάστατο σήμα καταθέν της διοργάνωσης «We love UP» αλλά και όλο το καλαίσθητο και λειτουργικό «φοιτητικό χωριό» και φυσικά ο ατμοσφαιρικός «open air κινηματογράφος» με τα αναπαυτικά πουφ όπου προβάλλονταν ταινίες του Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ομάδες, υπηρεσίες, δομές του Πανεπιστημίου, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς επίσης οι σχολές του Πανεπιστημίου και οι χορηγοί του Φεστιβάλ, συστήνονταν στους φοιτητές μέσα από τα εκθεσιακά περίπτερα γνωριμίας τους.

Οι νέοι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα μουσεία του Πανεπιστήμιου και να ξεναγηθούν στους υπαίθριους χώρους και τα αξιοθέατά του, να κάνουν γιόγκα και pic nic να δουν επιδείξεις αθλημάτων από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με επί τόπου παιχνίδια.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αίσθηση προκάλεσε και ο χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Χρήστου Μπούρα ο οποίος καλωσόρισε τους νέους φοιτητές το βράδυ του Σαββάτου λέγοντας: «Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μας αμφισβητείτε. Να αδράξετε την ευκαιρία και κάθε φορά που θα σας λέμε ότι δεν τα κάνετε καλά να μας απαντάτε “κοιτάξτε” πώς το κάναμε. Θέλω να αφιερώσω τη βραδιά σε ένα φίλο που είναι εκεί ψηλά, τον Νάσο (Νασόπουλο) και να του πούμε “φίλε τα κάνουμε καλά”;»

«Να φύγετε από δω γεμάτοι επιστημονική γνώση αλλά και να ζήσετε όμορφα φοιτητικά χρόνια» προέτρεψε τους νέους φοιτητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης (Είσοδος από Εράσμου)

Το Welcome to UP αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr