Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αλλαγές στη σίτιση των φοιτητών στο Παν/μιο Πατρών μετά το δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα»

Αλλαγές στη σίτιση των φοιτητών στο Παν/μιο Πατρών μετά το δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα»

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η απάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, μετά το δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα» για την "Απέραντη ουρά για ένα πιάτο φαγητό στην εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ)".

Τι αναφέρει μέσω ανάρτησης στο facebook ο Πρύτανης του Ιδρύματος:


«Η κατάσταση αυτή δεν μας τιμά.

Από την Δευτέρα 25/10 το ωράριο σίτισης όλων των φοιτητών στο εστιατόριο της ΦΕΠ θα είναι 12.00 – 16.30. Εντός του εστιατορίου θα μπορούν να σιτίζονται μόνο οι εμβολιασμένοι ενώ οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν το φαγητό τους σε πακέτο.

Επίσης ο Αντιπρύτανης Καθ. Μ. Μαραγκός με μήνυμα του ζητά από τους Προέδρους: 

"Παράκληση όπως υπάρχει τουλάχιστον μία (1) ώρα κενού στην εκπαιδευτική διαδικασία, μεταξύ των ωρών 12:00 έως 16:30, προκειμένου οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το μεσημεριανό τους γεύμα."

Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε απο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που διαχειρίζεται την ΦΕΠ, να ενισχύσει το προσωπικό.

Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των φοιτητριών και φοιτητών μας».

Διαβάστε το δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα» για την "Απέραντη ουρά για ένα πιάτο φαγητό στην εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ)".

Αναλυτικά, μαζί με τις εικόνες που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα «Φοιτητικά Νέα», φοιτητής είχε δηλώσει πως η αναμονή των φοιτητών για μεσημεριανό μπορεί φτάσει και τη μία ώρα καθώς το πρόβλημα επιδεινώθηκε από την Δευτέρα (18/10). Μέχρι την περασμένη εβδομάδα (11/10-15/10) όπως περιγράφει ο ίδιος η εστία λειτουργούσε ως εξής: Οι εμβολιασμενοι έτρωγαν μέσα στην εστία από τις 12.00-16.00 ενώ οι ανεμβολιαστοι ή ακόμα και εμβολιασμενοι περνάνε το φαγητό τους take away από τις 14.30-16.00. Ενώ από αυτή την εβδομάδα για λόγω που δεν γνωρίζω λειτουργεί ως εξής: Οι εμβολιασμενοι τρώνε στην εστία από τις 12.00-14.30 ενώ οι ανεμβολιαστοι ή όσοι εμβολιασμενοι επιθυμούν παραλαμβάνουν το φαγητό τους take away από τις 14.30-16.00.

Έτσι όλος ο κόσμος που θέλει να φάει μέσα μαζεύεται στις ώρες αιχμής 13.30-14.30 γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, ενώ η ουρά για take away έχει αυξηθεί επίσης πάρα πολύ αφού πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να μην προλαβαίνουν να φάνε μέσα στην εστία λόγω αλλαγή της ώρας λέει στα «Φοιτητικά Νέα».

Και τονίζει πως ειδικά σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας τέτοιες εικόνες ακραίου συνωστισμού είναι ανεπίτρεπτες.

Ενδεικτικά αναφέρει πως ο χρόνος που χρειάζεται να περιμένει ένα φοιτητής στην ουρά (αν φάει γιατί πολλοί έχουν διάλειμμα τέτοια ώρα και ύστερα συνεχίζουν και ίσως να μην προλάβουν) είναι περίπου 35 λεπτά για να φάει μέσα και 1 ώρα για να πάρει take away.

Καταλήγει λέγοντας στα «Φοιτητικά Νέα»: Είναι πραγματικά κρίμα να περιμένουμε τόση ώρα όρθιοι για ένα φάμε, εκτός αυτού διακινδυνεύουμε ίσως και την υγεία μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr