Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αποφοίτησαν 107 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αποφοίτησαν 107 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Mια ακόμη τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στο ανοικτό αμφιθέατρο της Σχολής με τη συμμετοχή 107 αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής.

Στην ορκωμοσία η οποία οργανώθηκε και τελέσθηκε με την παρουσία των αποφοίτων, τηρήθηκαν όλα τα επιβεβλημένα από την πανδημία υγειονομικά πρωτόκολλα. Η τελετή μεταδόθηκε μέσω livestreaming και έτσι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι οικογένειες των πτυχιούχων αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Στην τελετή παρέστησαν: ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γ. Κοντάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γ. Κοσιώρης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΠΕ, κ. Ε. Μπορμπουδάκη, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γ. Χαλκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Χ. Βαβουρανάκης, καθώς και μέλη του Διδακτικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής κ. Γεώργιος Μ. Κοντάκης ο οποίος συνεχάρη τους αποφοίτους και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι στη γνώση, στη δουλειά και στη ζωή, με αγάπη για τον άνθρωπο και την επιστήμη. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε στη διαδικασία αξιολόγησης της Ιατρικής Σχολής που πρόσφατα την κατέταξε πρώτη μεταξύ των Ιατρικών Σχολών της χώρας. Επεσήμανε επίσης τις προσπάθειες της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη δημιουργία δικτύου αποφοίτων και κάλεσε τους νέους πτυχιούχους να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο σ’ αυτό.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης αφού συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους για την επιτυχία τους, τους παρότρυνε να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στην επιστήμη και τον άνθρωπο με ήθος, ανθρωπιά και αγάπη. Οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι σπουδές των τελευταίων ετών, επεσήμανε, καθιστά την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη. Χαρακτήρισε τη διαδικτυακή εκπαίδευση στις συνθήκες της πανδημίας ως μια ακόμη ευκαιρία για συνέχιση της άρτιας εκπαίδευσης, της ιατρικής έρευνας και καινοτομίας, της εκπαίδευσης σε διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνολογίες.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χάρης Βαβουρανάκης, καλωσόρισε τους απόφοιτους στην μεγάλη επαγγελματική ιατρική οικογένεια και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επαγγελματικό τους βίο. Στη συνέχεια εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ακολούθησε η καθιερωμένη για 17η συνεχή χρονιά απονομή του Βραβείου Αριστείας στον πρώτο σε βαθμολογία από τους αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής, κ. Μαληκίδη Βύρωνα του Σωκράτη.

Με την τελετή ορκωμοσίας της 29ης Ιουλίου, η Ιατρική Σχολή ολοκληρώνει αισίως 36 χρόνια προσφοράς στην προπτυχιακή εκπαίδευση, καταγράφοντας 2540 αποφοίτους καθώς και 902 ενεργούς φοιτητές στο ενεργητικό της.

Η πραγματοποίηση της τελετής των αποφοίτων με φυσική παρουσία σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της πανδημίας και την άρση των υγειονομικών περιορισμών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών