Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Θέμα επανεξέτασης της διαγραφής των φοιτητών ζητά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών

Τι θα εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας...

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, έγινε η υπ΄αριθ. 44/4.12.2014 συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία πραγματοποιήθηκε παράσταση διοικητικών υπαλλήλων αλλά και φοιτητών.

Στη συνέχεια, οι αντιπροσωπείες αποχώρησαν και το σώμα συνέχισε τη συνεδρίαση, ολοκληρώνοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με τη λήξη της συνεδρίασης εκδόθηκαν οι εξής σχετικές ανακοινώσεις:

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών επισημαίνει για πολλοστή φορά το μείζον πρόβλημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με την τελική έκθεση του εξωτερικού αξιολογητή που όρισε το Υπουργείο παιδείας, το Πανεπιστήμιο Πατρών χρειάζεται 659 υπαλλήλους ενώ σήμερα υπηρετούν μόλις 299.

Επανειλημμένα ετέθη το θέμα στο Υπουργείο και είχαμε προφορικές διαβεβαιώσεις για πλήρη επάνοδο του προσωπικού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Σύγκλητος δηλώνει ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζεται οριακά με υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων υπαλλήλων. Αν δε λυθεί το θέμα, το Πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει τις απειλές που εκφράστηκαν προς την Πρύτανι του Ιδρύματος Βενετσάνα Κυριζαοπούλου, από μεμονωμένους υπαλλήλους, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κατά τη διάρκεια παράστασής τους στο χώρο της ως άνω συνεδρίασης.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει την αντίθεσή της σε κάθε μορφή κατάληψης σε τμήματα και υπηρεσίες, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των δικαιωμάτων τους.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επανεκτίμηση του θέματος των διαγραφών φοιτητών σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, με στόχο τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης των σπουδών σε όσους φοιτητές το επιθυμούν εμπράκτως, δεδομένου ότι:

α) δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Οργανισμοί των ΑΕΙ και β) γίνεται αναδρομική ισχύς νόμου.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης, η Σύγκλητος όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προς τα Μέσα ενημέρωσης, υπενθυμίζει τη σχετική εισήγηση της υπ’ αριθ. 41/6.11.2014 συνεδρίασής της, σύμφωνα με την οποία οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2015 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ την Πέμπτη, 4/12/2014, μετά από την πολυήμερη κατάληψη των φοιτητών, ενώ συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr