Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πανεπιστήμιο Πατρών: Κινητοποίηση φοιτητών για θέματα της Εστίας του Ιδρύματος

Πανεπιστήμιο Πατρών: Κινητοποίηση φοιτητών για θέματα της Εστίας του Ιδρύματος

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση των Πρυτανικών Αρχών και της Διεύθυνσης της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εν’ μέσω πανδημίας και lockdown αλλά και πιο πριν, έχουν ξεκινήσει να τηλεφωνούν τους φοιτητές μεγαλύτερων ετών, ζητώντας τους εξηγήσεις για τα μαθήματα που χρωστάνε, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αντικειμενικές δυσκολίες με οικογενειακά θέματα, προβλήματα υγείας, δυσκολίες με τη γλώσσα (αλλοδαποί φοιτητές), εργασία οικονομικής δυσχέρειας κλπ. Συνεχίζοντας σε κλίμα τρομοκράτησης, ζητούν από τους φοιτητές προσωπικές συναντήσεις, ενώ στο παρελθόν ακόμα και υπεύθυνη δήλωση τους έβαζαν να υπογράψουν για το πότε θα παραδώσουν το δωμάτιό τους (!). Τους ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά τη θέση του Συλλόγου, που είναι ότι κάθε φοιτητής που έχει ανάγκη από δωμάτιο και προσπαθεί για το πτυχίο του, πρέπει να του δίνεται η δυνατότητα να διαμένει στην Εστία. Στην συνάντηση που έγινε με τις Πρυτανικές Αρχές, ξεκαθαρίσαμε ότι έλεγχος πρέπει να γίνει αποκλειστικά σε αυτούς που έχουν πάρει πτυχίο και δεν έχουν παραδώσει το δωμάτιό τους και σε αυτούς που φαίνεται ότι έχουν να δώσουν μαθήματα πολλά χρόνια, άρα να είναι πιθανό να έχουν παρατήσει τις σπουδές τους. Ξεκαθαρίσαμε, επίσης, πως και στις περιπτώσεις που φαίνεται πως έχουν πολύ καιρό να δώσουν μαθήματα, πρέπει πρώτα να ελεγχθεί αν υπάρχει αντικειμενικός λόγος (π.χ. δουλειά, θέματα υγείας κλπ.) καθώς δεν μπορεί να είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. 


Θεωρούμε απαράδεκτη την οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης φοιτητή προκειμένου να αφήσει το δωμάτιό του, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες όπου πολλοί από τους γονείς μας έχουν μείνει άνεργοι ή έχουν σοβαρά θέματα υγείας, πολλοί από εμάς που έχουμε γυρίσει στον τόπο κατοικίας μας λόγω lockdown και δεν έχουμε δυνατότητα σύνδεσης στο internet να μένουμε εκτός εξεταστικής. Αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για ανέγερση νέων Εστιών και αναβάθμιση των παλιών, για να υπάρχει ζεστό νερό τον χειμώνα, σύνδεση στο internet την στιγμή που τα μαθήματα και οι εξεταστικές γίνονται εξ’ αποστάσεως. Ζητάμε, λοιπόν, από την Διεύθυνση και την Πρυτανεία να στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτούς που πραγματικά έχουν ευθύνη για την κατάσταση στην Εστία και όχι στους φοιτητές. Είναι αδιανόητο από τη μία να ζητάνε συνεργασία με τον Σύλλογο και από την άλλη να υπάρχει αυτή η στάση προς τους φοιτητές.

Οι εστιακοί φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν! Ζητάμε από τους εστιακούς να καταγγείλουν στον Σύλλογο αν υπάρξει άλλο τέτοιο φαινόμενο.

Καλούμε τον Σύλλογο σε κινητοποίηση στην Διεύθυνση της Εστίας για να πάρουμε απαντήσεις επί του θέματος στις 18/11 στις 11:00.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr