Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το Τμήμα Ιατρικής του Παν. Πατρών το μόνο πανελλαδικά που δεν έχει ιδρύσει εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίων Πατρών είναι το μόνο πανελλαδικά που δεν έχει προχωρήσει σε ίδρυση εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή κ. Π. Μέγα, την Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανατομίας, κα. Ε. Πέτρου-Παπαδάκη, τον Διεθυντή του Εργαστηρίου Γενικής Φαρμακολογίας, κ. Κ. Κυπραίο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, κα. Β. Ζολώτα, αποστέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος, εκ του Διοικητικού Συμβουλίου (Προέδρου Γηραλέας Χριστίνας και Γραμματέα Κυριαζή Χρήστου). 

Σύμφωνα με την επιστολή, πάγια θέση του Συλλόγου, η οποία έχει προταθεί πολλές φορές στην Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, είναι η προσθήκη του μαθήματος της Ιατροδικαστικής στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών του Τμήματος. Γίνεται αντιληπτό ότι μέσω των υπάρχοντων μαθημάτων γίνεται εκμάθηση των απαραίτητων στοιχείων της Ιατροδικαστικής, ωστόσο όχι με την απαραίτητη εξιδείκευση την οποία απαιτεί ο συγκεκριμένος κλάδος.


Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών δεν αποκτούν ούτε τις θεμελιώδεις γνώσεις ιατροδικαστικής, γεγονός που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα ακουγόταν ως απίστευτο. Πριν από αρκετά χρόνια, στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο Πατρών, υπήρχε η έδρα της Ιατροδικαστικής, όμως με την αποχώρηση του τότε διδάσκοντα, αρχικά εξακολουθούσε να υπάρχει ως μάθημα αλλά χωρίς διδάσκοντα ιατροδικαστή, ενώ στη συνέχεια καταργήθηκε και από αυτοτελές μάθημα του προγράμματος σπουδών.

Οι γνώσεις που μπορεί να αποκτήσει κανείς από την ειδικότητα της Ιατροδικαστικής αφορούν ζητήματα που ο κάθε ιατρός καλείται να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανεξαρτήτως της ειδικότητας που θα ακολουθήσει. Η κατάσταση αυτή στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί αποτρεπτικά για τους νέους ιατρούς καθώς ολοένα και λιγότεροι αποφασίζουν να ακολουθήσουν αυτό τον κλάδο.

Στην επιστολή τονίζεται πώς το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το μόνο πανελλαδικά που δεν έχει προχωρήσει σε ίδρυση εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας.

Ο φοιτητικός σύλλογος καλεί τα προβλεπόμενα ακαδημαϊκά όργανα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με τις διατάξεις τόσο του μεταβατικά ισχύοντος άρθρου 24 του ν.1268/1982, όσο και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 του ν.4009/2011, να επανεξετάσουν την θέση τους για την ίδρυση Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής - Τοξικολογίας και την προσθήκη του μαθήματος της Ιατροδικαστικής στο Πρόγραμμα Σπουδών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr