Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο TEDxUPatras στο Πανεπιστήμιο Πατρών [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο TEDxUPatras, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Beyond the known».

Συνολικά 100 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες των 11 ομιλητών οι οποίες κάλυψαν πληθώρα θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος παρουσίασε την τεχνολογία SEATRAC την οποία ανέπτυξε με την ομάδα του. Η Αρετή Γεωργιλή μίλησε για τη σημασία της αποτυχίας ως συστατικό στοιχείο της επιτυχίας ενώ ο Παναγιώτης Τσάγγας ανέλυσε τη σημασία του οράματος στη συχνά γεμάτη αλλαγές πορεία μιας νεοφυούς επιχείρησης. Ο Άγις Μουρελάτος κι ο Σπύρος Γιωτάκης ανέπτυξαν τη σημασία του διαλόγου μεταξύ κτιρίων και περιβάλλοντος. Η Ελίνα Κορδαλή μοιράστηκε με το κοινό το δικό της, πραγματικό παραμύθι ενώ ο Νίκος Σαφαρής επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και την αναγκαιότητα να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Ο επίκουρος καθηγητής Γεράσιμος Ρασσιάς ανέπτυξε ένα ένα τα βήματα για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου και αναφέρθηκε στις θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τις φαρμακοβιομηχανίες. Η Μαίρη Τσιάνα παρουσίασε τις προκλήσεις του να είναι κανείς δυσλεκτικός καθώς και την online πλατφόρμα ανάγνωσης για δυσλεκτικούς 3asy R (Easy Reader) λίγο πριν ο Πέτρος Δαμιανός εστιάσει στη δεύτερη ευκαιρία που εξασφαλίζουν μέσω της εκπαίδευσης τα νέα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου ο ίδιος είναι Λυκειάρχης. Τέλος, ο Δημήτρης Κοντοπίδης ενημέρωσε το κοινό για το έργο της Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική Νόσο, της οποίας τελεί Αντιπρόεδρος, και για την ίδια τη θανατηφόρο ασθένεια. Οι performers Jorge και Joanna παρέσυραν τους θεατές στους ρυθμούς του Αργεντίνικου tango ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Lifo.gr, Άρης Δημοκίδης.


Οι ομιλίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό εντός των επόμενων εβδομάδων μέσα από το κανάλι του TEDxUPatras στο YouTube. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στο site του συνεδρίου καθώς και στα αντίστοιχα προφίλ σε Facebook, Twitter και Instagram.

Η οργανωτική ομάδα του TEDxUPatras θέλει να ευχαριστήσει όλους τους ομιλητές για την τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουν, τους χορηγούς για την ουσιαστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, τους εθελοντές που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης και φυσικά το κοινό για τον ενθουσιασμό και την υποστήριξή του στην προσπάθεια αυτή. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες ιδέες που αξίζει να διαδοθούν!

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxUPatras μπορείτε να βρείτε:

Site: http://2014.tedxupatras.com/ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtsbD_GlxGH8U0p6oYmyaIA Facebook: https://www.facebook.com/TEDxUniversityofPatras Twitter: https://twitter.com/tedxupatras Instagram: http://instagram.com/tedxupatras

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr