Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Επιστολή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημόσια ανακοίνωση των μελών ΔΕΠ του τμήματος ηλεκτρολόγων

Η Επιστολή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημόσια ανακοίνωση των μελών ΔΕΠ του τμήματος ηλεκτρολόγων έχει ως εξής:

Πρώτα επί της διαδικασίας

Μας κοινοποιείται μια ανοικτή επιστολή για την οποία δεν γνωρίζουμε με ποιες διαδικασίες και από ποιους συντάχθηκε και μας ζητάτε να σας δηλώσουμε αν την συνυπογράφουμε ως έχει. Αυτά όλα, να υποθέσω, στα πλαίσια του διαλόγου και της διαφάνειας που επικρατεί σε αυτό το Τμήμα;


Επί της ουσίας τώρα

Τις θέσεις μου γα την κατάληψη τις έχω εκφράσει δημοσίως χρόνια τώρα και δεν χρειάζεται να δηλώσω ότι κάνω την αυτοκριτική μου και τώρα υποστηρίζω άλλα από αυτά που έκανα. Επιγραμματικά συμφωνώ με όσα ανέφεραν οι συνάδελφοι κ. ***** και ****και θα συμπληρώσω επιπλέον τα παρακάτω:

1. Η επιστολή προσπαθεί να δημιουργήσει της εντύπωση στην κοινωνία ότι όλα βαίνουν καλώς σε αυτό το Τμήμα (και Πανεπιστήμιο) και το μόνο που φταίει είναι αυτοί οι φοιτητές μας που μας το κλείνουνε. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσα εγώ να προσυπογράψω ένα τέτοιο κείμενο. Απλά σας θυμίζω την σωρεία προβλημάτων που κατά καιρούς έχω επισημάνει και δημοσιοποιήσει για την λειτουργία του τμήματος και δεν έχουν αντιμετωπισθεί, απλά γιατί η απαιτούμενη για αυτά σύγκρουση δεν είναι με τους φοιτητές.

2. Διαφωνώ με τα περί ορθολογικού ορισμού του αριθμού των αποφοίτων την οποία δεν κάναμε ποτέ γιατί απλά για χρόνια (ακόμη και σήμερα) δεν αξιοποιούσαμε αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους. Σε όλα αυτά έχω πάρει δημόσια θέση.

3. Απευθύνει έκκληση σε όλους (υποθέτω που εμπλέκονται στην κρίση αυτή) και θρασύτατα δεν συμπεριλαμβάνει εμάς στους εμπλεκόμενους στην κρίση δίνοντας την εντύπωση ότι εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

4. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλους λόγους. Δεν θα σας κουράσω

ούτε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην συνείδηση σας ότι μπορεί να

ευθυνόμαστε για την κατάσταση αυτή και εμείς.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

ΥΓ

Αν δεν μπορείς να διασφαλίσεις το στοιχειώδες δικαίωμα των φοιτητών σου, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τους τιμωρείς γιατί αυτοί δεν έκαναν αυτό που εσύ δεν μπόρεσες να κάνεις.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr