Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κινητοποίηση για τις μετεγγραφές των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών για τις μετεγγραφές

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεδρίασε χθες (10/10) ο Φοιτητικός Σύλλογος του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Πατρών και πήρε απόφαση με το πλαίσιο Συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων με 70 ψήφους έναντι 26 του δεύτερου πλαισίου σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» και αποφάσισε: 

Την συμμετοχή στην σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που καλεί ο Σπουδ. Σύλλογος ΣΤΕΦ και στηρίζουν οι σύλλογοι Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικού, Οικοτρόφων Εστίας, Φαρμακευτικής  για την οργάνωση του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 31/10.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Την συμμετοχή στο μεγάλο φοιτητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 31/10.

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Παρασκευή 11/10 για το ζήτημα των μετεγγραφών.

Φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/10 στον χώρο του Πανεπιστημίου που θα καταλήγει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη πρυτανεία.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Να αναβαθμιστεί ο Θεωρητικός Τομέας και να επαναλειτουργήσει ο Παιδαγωγικός. Θέλουμε να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες με στέρεα θεωρητική γνώση και συνολική εποπτεία του αντικειμένου μας.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης! Αναβάθμιση των υποδομών! Δεν γίνεται να μην χωράμε να κάτσουμε στις αίθουσες!
  • Κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα Μεταπτυχιακά! Ούτε σκέψη για δίδακτρα σε προπτυχιακό πρόγραμμα!
  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για το «ν+2». Καμία διαγραφή φοιτητή!
  • Άμεση πρόσληψη καθηγητών! Να σπάσει σε δύο τμήματα το 3ο έτος! Δεν είναι δυνατόν να στοιβάζεται σε ένα αμφιθέατρο με 300 άτομα! 

Ειδικότερα για τους πρωτοετείς

  • Να οργανωθεί εκδήλωση- καλωσόρισμα του Συλλόγου
  • Να ενημερωθεί άμεσα, με ευθύνη του Τμήματος, για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν  (eclass, Έυδοξος- συγγράμματα, μεταγραφές)
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για μεταγραφή. Να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους φοιτητές, να μην χάσει κανείς το εξάμηνό του
  • Να δοθεί άμεσα στεγαστικό επίδομα σε όσους σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους

Οι Σχολές και τα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών