Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αδειάζει η Πάτρα από τους φοιτητές της

Αδειάζει η Πάτρα από τους φοιτητές της

Η εξεταστική ολοκληρώθηκε για το σύνολο των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών, (οι τελευταίες σχολές έδωσαν στις 8 Ιουλίου), οι φοιτητές από το Σαββατοκύριακο των εθνικών εκλογών και πιο πριν έχουν ξεκινήσει να φεύγουν από την πόλη και η Πάτρα μένει άδεια όσο περνούν οι ημέρες και φτάνουμε στην καρδιά του Ιουλίου. 

Αυτοί που μένουν πίσω είναι οι τελευταίοι των "Μοϊκανών", όσοι δηλαδή θέλουν να κάτσουν για λίγες ακόμα μέρες στην Πάτρα, να ολοκληρώσουν κάποιες δουλειές τους, κάνοντας και τις τελευταίες εξορμήσεις τους στα στέκια της πόλης και στη συνέχεια να αναχωρήσουν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και μετά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 


Στους δρόμους της Πάτρας τις τελευταίες ημέρες βλέπει κανείς νεαρούς και νεαρές να πηγαίνουν προς τα ΚΤΕΛ με τις βαλίτσες τους στο χέρι, έτοιμοι για να αναχωρήσουν.

Τα στέκια της πόλης στα οποία σύχναζαν σιγά - σιγά αδειάζουν από τον κόσμο και ειδικότερα τις νύχτες η διαφορά είναι αισθητή για την ζωή της Πάτρας, ενώ σίγουρα αναμένεται να γίνει πιο έντονη τις μέρες που ακολουθούν, όταν φύγουν και οι υπόλοιποι. 

Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένονται να επιστρέψουν στην Πάτρα στα τέλη του Αυγούστου όταν έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους και ετοιμάζονται για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Και υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ, τουλάχιστον ως φοιτητές.

Αυτοί που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, μάζεψαν τα "μπογαλάκια" τους, άδειασαν τα σπίτια τους και προχώρησαν σε συγκινητικές αναρτήσεις στα social media για τα φοιτητικά τους χρόνια. Χρόνια που δεν γυρίζουν πίσω. Αναμνήσεις που μένουν για πάντα, σε μία πόλη φοιτητική όπως η Πάτρα που αγαπάει τους σπουδαστές της. Και την αγαπούν και αυτοί. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

patrasevents - Φωτό: Οdysseas Xerizotis

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr