Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς Φοιτητική Εστία το Πανεπιστήμιο Πατρών, άστεγοι ουσιαστικά 180 δικαιούχοι φοιτητές

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Άμεση η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση των δικαιούχων φοιτητών στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών» κατέθεσε ο βουλευτής ΔΗΜΑΡ Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ζητά παρέμβαση του Υπουργού για να βρεθεί άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών που, βάσει των τεθέντων κριτηρίων, τη δικαιούνται.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών λόγω του καταστροφικού σεισμού του 2008 υπέστη σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να χάσει από τη δυναμικότητά της 279 από τα 300 περίπου μονόκλινα δωμάτια που διέθετε για τη στέγαση των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών. Από τότε και μέχρι σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά, δεν έχει υπάρξει καμία είδους μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να αναπληρωθεί αυτό το στεγαστικό κενό.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουμε φτάσει για τη φετινή χρονιά στο σημείο από τις 310 αιτήσεις των αιτούντων φοιτητών για εισδοχή στην Φοιτητική Εστία, να έχουν ικανοποιηθεί μόνο οι 23 και να υπάρχει δέσμευση μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης να ενοικιαστεί ξενοδοχείο για την στέγαση επιπλέον 100 φοιτητών.

Παρ’ όλα αυτά, 180 περίπου φοιτητές, που προέρχονται ως επί το πλείστον από οικογένειες ανέργων ή από οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα μένουν άστεγοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή συνέχιση των σπουδών τους.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές οικογένειες λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, οι οποίες δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους, με ενδεχόμενο οι φοιτητές αυτοί να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των υπόλοιπων 180 δικαιούχων φοιτητών;

- Προτίθεστε να προχωρήσετε στην κατασκευή κτιρίων Φοιτητικής Εστίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν το σύνολο των φοιτητών που, βάσει των τεθέντων κριτηρίων, δικαιούνται στέγασης;»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr