Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ

Πρόσκληση στους πολίτες του Αγρινίου απηύθυναν οι φοιτητές του τμήματος Δ.Π.Φ.Π. (Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων), στους πολίτες του Αγρινίου, ώστε να τους ενημερώσουν οι ίδιοι για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα τους.

Το προσκλητήριο ήταν για χθες νωρίς το μεσημέρι στην πρώην Τράπεζα της Ελλάδος (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου), ωστόσο η ανταπόκριση φορέων -πλην ελαχίστων- και κυρίως του κόσμου ήταν εξαιρετικά μικρή!

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Οι φοιτητές στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους δηλώνουν: «Η κυβέρνηση επιχειρεί το κλείσιμο του τμήματος Δ.Π.Φ.Π. με ένα τρόπο υπόγειο, σκοτεινό και πίσω από κλειστές πόρτες. Ωστόσο συμβαίνει κάτι το οποίο δεν περίμεναν. Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Δ.Π.Φ.Π. από τις 7/02/2019 προχώρησε σε κατάληψη των εγκαταστάσεων του τμήματος ξεκινώντας έναν αγώνα διεκδικώντας:

  • Να μην κλείσει το τμήμα «Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων».
  • Τη μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
  • Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
  • Άρση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
  • Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
  • Δημόσια – Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους».

Όπως πάντως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τρίτη οι φοιτητές θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr