Κατάληψη επ’ αόριστον στη ΔΟΥ Αγρινίου από φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη επ’ αόριστον στη ΔΟΥ Αγρινίου από φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη επ’ αόριστον ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το πρωί, οι φοιτητές του τμήματος ΔΠΦΠ στη ΔΟΥ Αγρινίου. Μετά την πολυήμερη κατάληψη στο Δημαρχείο Αγρινίου που έληξε χθες μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, σήμερα οι φοιτητές αποφάσισαν να μεταβούν στη ΔΟΥ την οποία κατέλαβαν.

Οι φοιτητές διανείμουν φυλλάδια με το ακόλουθο κείμενο: 

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


«Από την Πέμπτη 7/2 το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με έδρα το Αγρίνιο τελεί υπό κατάληψη. Αφορμή για αυτή την κίνηση, αποτελεί, σύμφωνα με του φοιτητές, η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κλείσιμο του τμήματος και την ίδρυση στη θέση του μιας σχολής Γεωπονικών Επιστημών. «Η πρόταση αυτή καταστρέφει το τμήμα μας, τις σπουδές μας και τις ζωές μας. Σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα λήξει το ζήτημα με την ψήφιση αντίστοιχης τροπολογίας στη βουλή. Εμείς όμως δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θυσιάζουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας για τα σχέδιά τους. Θα μας βρουν απέναντι» τόνισαν οι φοιτητές που σήμερα βρέθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας για να διαμαρτυρηθούν.

Τα αιτήματα των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) είναι τα ακόλουθα. «Παλεύουμε για τη μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Παλεύουμε για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά και αξιοπρέπεια. Παλεύουμε για άρση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων, πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας και δημόσια – δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους».

Ανάγνωση του κειμένου μας στην πλατεία Αγρινίου κατά τη διάρκεια του ψησίματος για την Τσικνοπέμπτη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr