Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές του Παν. Πατρών για θέματα φοιτητικής μέριμνας

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές του Παν. Πατρών για θέματα φοιτητικής μέριμνας

Ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιούνται οι εξής ενέργειες που αφορούν σε θέματα φοιτητικής μέριμνας:

Σίτιση: Η υποβολή δικαιολογητικών για τη δωρεάν σίτιση έχει αρχίσει και ολοκληρώνεται στις 26.10.2018. Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ddm.upatras.gr/sitisi που έχει ενεργοποιηθεί, δίνοντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν. Για τους εισαχθέντες φοιτητές/τριες του ακαδ. έτους 2018-19 η υποβολή των δικαιολογητικών δωρεάν σίτισης θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση εγγραφής τους στο αντίστοιχο Τμήμα και παραλαβής των σχετικών κωδικών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επισκεφθείτε το: www.upatras.gr/el/food.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Στέγαση: Έχει εγκριθεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ η μίσθωση θέσεων 140 κλινών για τη διαμονή φοιτητών σε ξενοδοχεία της περιοχής της Πάτρας. Η προθεσμία για την υποβολή νέων αιτήσεων (ακαδ. έτους 2018- 2019) για στέγαση στη Φοιτητική Εστία Πατρών, ισχύει μέχρι τη λήξη των εγγραφών των φοιτητών στις αντίστοιχες Σχολές.

Στεγαστικό επίδομα: Για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2017-18 έχουν υποβληθεί 3.788 αιτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://stegastiko.minedu.gov.gr. Έχουν σταλεί καταστάσεις με τους δικαιούχους στις Γραμματείες των Τμημάτων προκειμένου να γίνει αξιολόγηση του ακαδημαϊκού κριτηρίου. Επίσης, για το ακαδ. έτος 2015-16, καθώς και για προηγούμενα έτη, γίνονται δεκτές αιτήσεις στη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας. Οι οικονομικές καταβολές πραγματοποιούνται μετά την αποστολή του σχετικού κονδυλίου από το Υπουργείο.

Υγειονομική Περίθαλψη - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης: Οι δικαιούχοι φοιτητές, σύμφωνα με το ν.4452/Α’/2017, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Για τους φοιτητές που μεταβαίνουν στο εξωτερικό (Χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκδίδεται από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (ΕΚΑΑ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά εδώ.

Ψυχολογική Στήριξη Φοιτητών: Το ειδικό γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινά τη λειτουργία του και αυτό το ακαδημαϊκό έτος. Το συγκεκριμένο γραφείο απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας και λειτουργεί κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων στο ισόγειο του Κτιρίου Α’ κάθε Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. 2610-969897.

Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας: Άμεσα θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών