Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης αμφιθεάτρων του Πανεπιστημίου Πατρών - Ποιες Σχολές αφορά

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών - Ποιες Σχολές αφορά

Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των έργων που πρόκειται να γίνουν στις κτιριακές υποδομές της Πανεπιστημιούπολης. 

Η εργολαβία που πέρα από τις ανακαινίσεις, περιλαμβάνει και ανέγερση κτιρίων, έχει προκηρυχθεί με κόστος προϋπολογισμού 18 εκατομμύρια ευρώ και ο ανάδοχος που θα την αναλάβει θα την υλοποιήσει με 9 εκατομμύρια ευρώ, σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την εγγύηση του ελληνικού κράτους. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Οι ανακαινίσεις που θα γίνουν στα αμφιθέατρα αφορούν 6 από τα 20 συνολικά αμφιθέατρα των Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για κτίρια που μέχρι πρότινος ήταν σε κακή κατάσταση και χρειάζονται ριζικές εργασίες για την αναδιαμόρφωσή τους στους εσωτερικούς, αλλά και τους εξωτερικούς τους χώρους. 

Στα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών που αποτελούνται από ένα κεντρικό κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει εννέα αμφιθέατρα σε δύο επίπεδα, ένα του τμήματος της Χημείας και ένα ξεχωριστό κτίριο των τμημάτων Φυσικής και Μαθηματικών απαιτούνται ριζικές εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση καθισμάτων και εδράνων, χρωματισμούς, επισκευές των οροφών, των δαπέδων αλλά και των W.C.

Στα αμφιθέατρα της Πολυτεχνικής Σχολής που αποτελούνται από ένα κεντρικό κτίριο και περιλαμβάνει οκτώ αμφιθέατρα σε τέσσερα επίπεδα, απαιτούνται παρόμοιες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης, όπως και παρεμβάσεις που θα δώσουν άλλη δυναμική στο κτίριο, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα ΑμεΑ, με την εγκατάσταση ανελκυστήρων. 

Από εκεί και πέρα προβλέπονται ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου για το Οικονομικό Τμήμα, κατασκευή κτιρίου για τα εργαστήρια της Σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αλλά και δημιουργία νέου κτιρίου για τις κλινικές λειτουργίες του τμήματος Ιατρικής. Έργα που έχουν ξεχωριστή εργολαβία και θα χρειαστεί η υπογραφή ξεχωριστής σύμβασης που αναμένεται μέχρι το τέλος του 2018. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr