Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τα αποτελέσματα των εκλογών του φοιτητικού συλλόγου της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα αποτελέσματα των εκλογών του φοιτητικού συλλόγου της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Η «Πανσπουδαστική Κ.Σ.» σχετικά με τα αποτελέσματα του φοιτητικού συλλόγου της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής: 

«Για 7η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε αυτοδύναμη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στις εκλογές του Συλλόγου της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23/5/2018 με 167 ψήφους, 5 στις 7 έδρες και άνοδο 24 ψήφων από πέρσι. Αναλυτικά, ψήφισαν 232 οικότροφοι φοιτητές με έγκυρες 218 ψήφους, με 32 και 1 έδρα να παίρνει η Αριστερή Συσπείρωση Οικότροφων (σχήμα των ΕΑΑΚ) ενώ 14 ψήφους και 1 έδρα πήραν τα ΑΝΤΙ.Π.ΟΙ.Ν.Α. (σχήμα των ΕΑΑΚ).

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι εστιακοί φοιτητές στους αντιπροσώπους της ΠΚΣ αποτελεί μήνυμα αγώνα και δύναμης κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κεφαλαίου που έχει φέρει σε άθλια κατάσταση την διαβίωση και τις σπουδές τους, κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση που κάποιοι θέλουν να σπείρουν με τον αποπροσανατολισμό στην κατεύθυνση της πάλης. 

Αποδεικνύει ότι οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα από έναν πραγματικά πρωτοπόρο και αγωνιστικό σύλλογο παρά και τις όποιες προσπάθειες ορισμένων με ύπουλες και τραμπούκικες επιθέσεις να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να υπονομεύσουν τις μαζικές και συλλογικές διαδικασίες των ίδιων των φοιτητών.

Οι επιθέσεις και τα στημένα σκηνικά από ομάδες περιθωριακών στοιχείων τη μέρα των εκλογών, έπεσαν στο κενό. Παρά τις τραμπούκικες επιθέσεις η μαζική περιφρούρηση από φοιτητές και τον σύλλογο των Οικότροφων, δεν επέτρεψε τη ματαίωση των εκλογών. Η μαζική απάντηση απώθησε τις επιθέσεις και περιφρούρησε την διεξαγωγή των εκλογών του συλλόγου.

Η απάντηση σε αυτές τις ενέργειες ήταν το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών και θα συνεχιστεί με τον αγώνα του συλλόγου οικότροφων  σε συνέχεια της δράσης του και των νικών του μέσα από αυτήν. Πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά, ο σύλλογος οικότροφων θα συνεχίσει στο δρόμο του δίκαιου αγώνα που χάραξε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών.»

Διαβάστε ακόμη: Νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ποια τμήματα θα στεγάσει! 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών