Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υπουργός Παιδείας: Εξετάζεται η δημιουργία Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ποιες άλλες σχολές θα γίνουν

Υπουργός Παιδείας: Εξετάζεται η δημιουργία Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ποιες άλλες σχολές θα γίνουν

Σε λίγες ημέρες συγκροτείται στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα ομάδα εργασίας, που θα μελετήσει το ζήτημα των τοπικών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξάγεται στην Πάτρα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως τόνισε κ. Γαβρόγλου, «δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο Πάτρας και από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έχουν παρουσιάσει μια υποδειγματική υπευθυνότητα. Αισθάνονται ότι είμαστε ως κοινωνία στα πρόθυρα μιας νέας πορείας και όλοι πρέπει να έχουν την δική τους συμβολή».


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γαβρόγλου δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα, διότι όπως σημείωσε «αυτό είναι δουλειά της ομάδας εργασίας».

Παράλληλα εξήγγειλε ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας σχεδιάζεται σχολή γεωπονικών σπουδών, ενώ στην Ηλεία σχολή πολιτιστικής διαχείρισης.

Τέλος όσον αφορά την τέταρτη νομική σχολή, που εξετάζει το υπουργείο να δημιουργήσει το επόμενο διάστημα, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας βρίσκεται μέσα στις σκέψεις της κυβέρνησης για να ενταχθεί η συγκεκριμένη σχολή.

Συνένωση Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας; - Συγκροτείται ομάδα εργασίας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr