ΤΕΛΟΣ η σίτιση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνέλευση φοιτητών

ΤΕΛΟΣ η σίτιση των φοιτητών και στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνέλευση φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Από τις αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών σταμάτησε να προμηθεύεται τρόφιμα και οι φοιτητές έτρωγαν από τα αποθέματα που υπήρχαν στην αποθήκη. Για μία εβδομάδα περίπου, το καθημερινό μενού περιελάμβανε ρύζι και μακαρόνια που υπήρχαν σε απόθεμα, μέχρι που τελείωσαν και αυτά.

Το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας που προμηθεύει της Εστίες, σταμάτησε να στέλνει κάθε είδους προμήθεια, με αποτέλεσμα το εστιατόριο της Εστίας να ανοίγει της αποθήκες του για να μπορέσει να δώσει φαγητό στους φοιτητές.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Τα αποθέματα των τροφίμων τελείωσαν και μοιραία το εστιατόριο δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει, ενώ εδώ και μία εβδομάδα παραμένει κλειστό. Οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη σε όλες τις Εστίες της Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που υπάρχει.

Ο διευθυντής της Εστίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις στις φοιτητικές εστίες δήλωσε στο "Thebest":

«Υπεύθυνο για τη λειτουργία των Φοιτητικών Εστιών είναι το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Οι Εστίες Πανελλαδικώς έχουν μείνει μετέωρες από το Νοέμβριο του 2011, είμαστε σε δύο βάρκες, ανάμεσα στο Υπουργείο και τα Πανεπιστήμια.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και ξεπερνάνε το Εστιατόριο. Δεν έχουμε πετρέλαιο και θέρμανση στα δωμάτια.

Είχαμε προειδοποιήσει το ίδρυμα Νεολαίας ότι οδηγούμαστε σε αυτά τα αποτελέσματα. Οι φοιτητές Πανελλαδικώς αντιδρούν, με το δίκιο τους. Δύο χρόνια οι εστίες υπολειτουργούν.

Είμαστε 17 Εστίες σε όλη την Ελλάδα και οι 10 δίνουν και γεύμα. Στην Πάτρα είναι η μεγαλύτερη Εστία της Ελλάδας, φιλοξενούμε 850 άτομα και τρέφουμε 8.600.

Καθημερινά δίνουμε γεύματα σε 5.000 φοιτητές. Από της 6 Νοεμβρίου υπάρχει κατάληψη στην Αθήνα με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην προμήθεια των Εστιών. Τα προβλήματα όμως έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Εμείς κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Από τις αρχές Δεκέμβρη δεν έχουμε προμηθευτεί τίποτα και προσπαθούσαμε να ταΐσουμε τους φοιτητές με τα αποθέματα μας.

Οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη και εδώ από την προηγούμενη εβδομάδα. Ζούμε πρωτόγνωρες και τριτοκοσμικές καταστάσεις».

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Σήμερα στις 6 το απόγευμα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο θέατρο της εστίας. Το πλαίσιο για την γενική συνέλευση του συλλόγου οικοτρόφων όπως έχει αποσταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr