Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ''Παροχές προς τους φοιτητές για μετακίνηση, σίτιση και στέγαση''

Με αφορμή την επικείμενη, όπως φημολογείται, απελευθέρωση μετεγγραφών των φοιτητών από το ένα Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα σε άλλο, και την ήδη ψηφισμένη διεύρυνση των κριτηρίων μετεγγραφής φοιτητών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις. Σίγουρα είναι σημαντικό ένας πολίτης της χώρας να έχει περισσότερες δυνατότητες σπουδών στο μέρος καταγωγής του. Νομοθετήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία είναι πόνημα ενός ευρύτερου σχεδιασμού βελτίωσης των παροχών Παιδείας είναι σίγουρα επιθυμητά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έχουμε μια τυφλή νομοθέτηση. Και λέω τυφλή, καθώς ενώ σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργεί προς όφελος μιας μερίδας φοιτητών, αγνοεί σημαντικές παραμέτρους του προβλήματος, με αποτέλεσμα περιφερειακά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να απειλείται με αφανισμό.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει έναν εθνικής σημασίας ρόλο, προάγει τη μόρφωση και τον πολιτισμό σε ολόκληρο το Αιγαίο, και το έχουμε ανάγκη όχι μόνο οι Δωδεκανήσιοι αλλά όλοι οι νησιώτες του πελάγους.

Ο νομοθέτης λοιπόν θα έπρεπε να εξετάσει κάποια κίνητρα προς τους φοιτητές για να επιλέξουν τη σχολή που επιθυμούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όχι να φύγουν τρέχοντας σε άλλο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο με λιγότερα έξοδα.

Επιπλέον κονδύλια στο Πανεπιστήμιο ώστε να παρέχει δωρεάν σίτιση και στέγαση προς όλους, αλλά και φθηνότερες μετακινήσεις από και προς την υπόλοιπη χώρα για τους φοιτητές είναι σίγουρα αναγκαία, και αντισταθμίζουν σε ένα ποσοστό τουλάχιστον το κόστος φοίτησης σε μια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που μόνο στα χαρτιά είναι σήμερα δωρεάν. Οι σημερινές ανάγκες μιας μέσης οικογένειας είναι τέτοιες όπου έστω και μία μερική υλοποίηση των παραπάνω λειτουργεί ευεργετικά.»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών