Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Θερινό Σχολείο στην ''Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων στις Φυσικές Επιστήμες''

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο "Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων στις Φυσικές Επιστήμες (Big Data Analysis in Earth Sciences)", θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Ιουλίου 2014, στη Ρόδο. Διοργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Global NEST).


Ο όρος «Μεγάλα Δεδομένα» (Big Data), αναφέρεται σε ποικίλες μορφές μεγάλου όγκου πληροφορίας, ο οποίος απαιτεί εδικές υπολογιστικές πλατφόρμες για την ανάλυσή του.
Το EarthBiAs2014 παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλα διακεκριμένα ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σε μια διεπιστημονική αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται σε πραγματικές περιβαλλοντικές εφαρμογές, με κύρια πεδία την Ανάλυση Δεδομένων, την Πληροφορική και τα Μαθηματικά.


Οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται από το Θερινό Σχολείο περιλαμβάνουν:
• Κατανόηση των ειδικών χαρακτηριστικών των Μεγάλων Δεδομένων
• Συστήματα βάσης δεδομένων
• Ανάλυση πολυδιάστατων δεδομένων
• Μαθηματικά μοντέλα εξαγωγής συμπεράσματος από δεδομένα
• Οι δυνατότητες διαχείρισης και ανάλυσης των δεδομένων
• Οι τεχνολογίες και τα νέα διαθέσιμα λογισμικά
• Η εφαρμογή όλων των παραπάνω με παραδείγματα προσομοίωσης σε φυσικά συστήματα
Οι επιμέρους ενότητες, όπως προκύπτουν από το πρόγραμμα των διαλέξεων, αφορούν σε συστήματα μεγάλων δεδομένων, ευέλικτες και δυναμικές δομές που μπορούν να καλύπτουν και μελλοντικές απαιτήσεις, αισθητήρες και λογισμικά, στατιστικές μεθόδους και εφαρμογή όλων των παραπάνω για την ανάλυση και προσομοίωση περιβαλλοντικών συστημάτων. Οι εισηγητές έχουν μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία και επιστημονικές δημοσιεύσεις σχετικές με το αντικείμενο του προγράμματος.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του EarthBiAs2014, https://earth-bias2014.pns.aegean.gr


Δείτε το πρόγραμμα του θερινού σχολείου εδώ
Δείτε την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή εδώ


Προθεσμία εγγραφών: 20/6/2014

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών