Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΕΠΑΕΣ), οι ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό από την αρχή της Ακαδημαϊκής χρονιάς, έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση των σπουδών για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Το ζήτημα των ελλείψεων αυτών θέσαμε ξανά στη Βουλή στις 27/11/2013 σε προηγούμενη Ερώτησή μας.

Τα μαθήματα και οι πρακτικές των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη διαπαιδαγώγηση των νηπίων, δεν πραγματοποιούνται φέτος.

Αντί αυτού, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες καλούνται να διδαχθούν αλλά και να διδάξουν μαθήματα επιχειρηματικότητας και Project. Ειδικότερα το τρίτο έτος του Τμήματος καλείται στις πρακτικές ασκήσεις Β΄ Φάσης «Επιχειρηματικές δεξιότητες και ποιοτική παραγωγή σε εκπαιδευτικές δομές» να εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Τουρισμού στα Δωδεκάνησα.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Τα μαθήματα αυτά δε σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με το αντικείμενο σπουδών του τμήματος, ενώ οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού είναι επιπλέον το όχημα για να ενταχθούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και της έρευνας στις απαιτήσεις της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής. Την ίδια ώρα που χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι και δεν έχουν να πάρουν στα παιδιά τους ούτε τα μολύβια για τη νέα χρονιά.

Ερωτάται κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει για να παρθεί πίσω η απόφαση για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους μαθημάτων;

Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να προσληφθεί άμεσα μόνιμο διδακτικό προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες για τη διδασκαλία όλων των απαραίτητων μαθημάτων, εξασφαλίζοντας στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους;».  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών