Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πως θα είναι η νέα Πανεπιστημιούπολη του ΠΑΔΑ (ΣΧΕΔΙΟ)

Πως θα είναι η νέα Πανεπιστημιούπολη του ΠΑΔΑ (ΣΧΕΔΙΟ)

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει προκηρύξει διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου «Αναδιαρρύθμιση & συμπλήρωση κτηρίου οδού Πειραιώς για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής». Ουσιαστικά γίνεται αλλαγή χρήσης κτηρίου που κατασκευάστηκε το 1971 και λειτουργούσε ως βιοτεχνικό.

Το κτήριο βρίσκεται στον Δήμο Μοσχάτου επί της οδού Πειραιώς αρ. 52, είναι τριώροφο με υπόγειο και το οικόπεδο έχει επιφάνεια 2.511,58 τ.μ. με πρόσωπο σε τρεις δρόμους, στις οδούς Πειραιώς, Αθηνάς και Αγίων Σαράντα. Επίσης, είναι εύκολα προσβάσιμο από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου.


Για το έργο θα διενεργηθεί ηλεκτρονικός διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 8.103.180,46 €, για τον οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 12 τεχνικές εταιρείες.

Μετά την αποπεράτωση των εργασιών το κτήριο θα αποτελείται από:

ισόγειο, εμβαδού 1.745,77 τ.μ.
ημιώροφο, εμβαδού 792,66 τ.μ.
Α΄ όροφο, εμβαδού 1.673,12 τ.μ.
Β΄ όροφο, εμβαδού 1.656,32 τ.μ.

Το τελικό εμβαδόν των χώρων εκπαίδευσης θα είναι 5.867,87 τ.μ. και μαζί με το υπόγειο 7.624,54 τ.μ.

Στάθμη ισογείου:

Στη στάθμη αυτή τοποθετούνται: το φουαγέ, δύο αμφιθέατρα 300 και 100 ατόμων αντίστοιχα, δύο κλιμακοστάσια, τουαλέτες, εστιατόριο – καφετέρια – κυλικείο, 4 εργαστήρια των 16 μέχρι 24 ατόμων και φυλάκιο κοντά στην είσοδο.

Στάθμη ημιωρόφου:

θα φιλοξενεί βιβλιοθήκη, αίθουσα εστιατορίου, 2 εργαστήρια ή γραφεία.

Στάθμη Α-Β ορόφου:

Οι στάθμες αυτές θα έχουν ίδιους χώρους και θα περιλαμβάνουν 4 εργαστήρια, 5 αίθουσες διδασκαλίας, αποθήκες, χώρο προβολών, 6 ανεξάρτητα γραφεία προσωπικού και βοηθητικούς χώρους σε κάθε όροφο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr