Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΑΦΠ ΠΑΔΑ: ΤΕΙ, ΤΕΙ, ΤΕΙ και πάλι ΤΕΙ...

ΑΦΠ ΠΑΔΑ: ΤΕΙ, ΤΕΙ, ΤΕΙ και πάλι ΤΕΙ...

Όπως είχε γίνει γνωστό, στις 8 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά και τους εκπροσώπους των τμημάτων της Σχολής Μηχανικών, αναφορικά με την αναγνώριση των νέων πενταετών προγραμμάτων σπουδών.

Παρ’όλες τις διαβεβαιώσεις του για έγκαιρη δρομολόγηση του εν λόγω ζητήματος, η παροπλισμένη Α.Δ.Ι.Π. δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις απαραίτητες διαδικασίες αντιστοίχησης προγραμμάτων σπουδών με τα αντίστοιχα Πολυτεχνικά, τη διαδικασία πρόναο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των νέων αποφοίτων μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα, τόσο για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας αυτής, όσο και για τη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας να ασχοληθεί σοβαρά, με τα νεοσύστατα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις αυτονόητες ανάγκες τους.

Σύσσωμος ο Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών, με την απόφαση του στις 22.10.2019, θεωρεί απαράδεκτη τη στάση αυτή καθώς, διαιωνίζει την αντίληψη περί των -εφ’ όρου ζωής- μηχανικών δύο ταχυτήτων, υπονομεύει αδίκως τον κόπο των νεοεισαχθέντων σε πανεπιστημιακό πλέον ίδρυμα ενώ “αφήνει στον αέρα” τους απόφοιτους που θα προκύψουν με το πέρας του εαρινού εξαμήνου.

Τα παραπάνω αναφέρει μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» η "Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής" παραθέτοντας και την σχετική εικόνα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ