Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κατάληψη φοιτητών στο γραφείο του αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Κατάληψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ προχώρησε σε συμβολική 2ωρη κατάληψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπεύθυνου για τα φοιτητικά ζητήματα, Καθηγητή Δήμου Τριάντη.

Σύμφωνα με τους φοιτητές: «προχωρήσαμε σήμερα σε 2ωρη συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπεύθυνου για τα φοιτητικά ζητήματα, κ. Τριάντη, για να δείξουμε την αγανάκτηση μας για την ανικανότητα στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν όλους τους φοιτητές στην καθημερινότητά μας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών του ΠΑΔΑ

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προχωρήσαμε σήμερα σε 2ωρη συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπεύθυνου για τα φοιτητικά ζητήματα, κ. Τριάντη, για να δείξουμε την αγανάκτηση μας για την ανικανότητα στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν όλους τους φοιτητές στην καθημερινότητά μας. Οι λόγοι; Ένας και απλούστατος:

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 

Με ανύπαρκτα τα συστήματα γραμματειακής υποστήριξης. Με καθυστερημένα ή ακόμα και ανενεργά εργαστηριακά τμήματα τα οποία δεν έχουν το επαρκές προσωπικό για την λειτουργία τους. Με πρακτικές «σαρδελοποίησης» των εργαστηριακών τμημάτων, πολυπληθή τμήματα και ελάχιστοι χώροι εργασίας σε αίθουσες ακατάλληλες να μπορούν να φιλοξενήσουν τις ανάγκες του εκάστοτε μαθήματος. Η χωροταξία του ιδρύματος μπορεί να χαρακτηριστεί αστεία με πρόχειρο σχεδιασμό, με φοιτητές τμημάτων να μετακινούνται σε όλη την Δυτική Αθήνα καθημερινά μεταξύ των campus του Πανεπιστημίου, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Η διασύνδεση του φοιτητολόγιου στον αέρα με εκατοντάδες φοιτητές να περιμένουν την ορκωμοσία τους, χιλιάδες φοιτητές να περιμένουν πότε θα μπορέσουν επιτέλους να πάρουν τα συγγράμματά τους ώστε να ξεκινήσουν την μελέτη τους και χιλιάδες φοιτητές να μην μπορούν να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο τρέχον εξάμηνο το οποίο τους εμποδίζει να αποκτήσουν μια απλή βεβαίωση σπουδών για κάθε νόμιμη χρήση, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος ενοικίου, την ανέφικτη ανανέωση της ασφάλειας υγείας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω γονέων, την αδυναμία παράτασης των στρατιωτικών υποχρεώσεων λόγω σπουδών για τους άντρες φοιτητές κ.ο.κ.

Το κερασάκι στην τούρτα, είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, χιλιάδες φοιτητές του νέου Πανεπιστημίου, του 3ου μεγαλύτερου Πανεπιστημίου στη χώρα, σπουδάζουν χωρίς να γνωρίζουν τα επαγγελματικά προσόντα που αποκτούν με την κτήση πτυχίου τους.

Το αίτημα μας;

ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ:

Αναβάθμιση των σπουδών μας στην πράξη και όχι στα λόγια. Επίλυση όλων των ζητημάτων του Ιδρύματος με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών και την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. Δεν μας καλύπτει πλέον καμία δικαιολογία περί κωλυμάτων λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Προειδοποιούμε κάθε ιθύνοντα πως η υπομονή του συνόλου της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει εξαντληθεί και η δράση αυτή αποτελεί την έναρξη ποικίλλων κλιμακούμενων ενεργειών με αποδέκτη οποιονδήποτε αρμόδιο βάζει εμπόδια στην αξιοπρεπή προσπάθεια μας να σπουδάσουμε στα τμήματα στα οποία καταβάλλαμε προσωπικό αλλά και οικογενειακό αγώνα για την εισαγωγή μας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ