Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Spam mails θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια λογαριασμών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Spam mails που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των φοιτητών στάλθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση με το τι πρέπει να προσέχει κανείς σε ανάλογες περιπτώσεις. Ποτέ δεν απαντάμε σε e-mail ή δικτυακούς τόπους που μας φαίνονται ύποπτα και μας ζητούν τον κωδικό πρόσβασης (password).

 Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει και γνωστοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης σας, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε αλλαγή θέτοντας νέο κωδικό. Με αφορμή παραπλανητικά μηνύματα αλληλογραφίας που έχουν αποσταλεί σε χρήστες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ζητούν τη γνωστοποίηση των κωδικών πρόσβασης (password) των λογαριασμών τους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα: Κανένας οργανισμός (Πανεπιστήμιο, Τράπεζα κτλ) δεν στέλνει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Ελέγχετε αν στο κείμενο του μηνύματος υπάρχουν ορθογραφικά ή συντακτικά σφάλματα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να σας βάζει σε υποψίες για την εγκυρότητα του μηνύματος. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε τις ενέργειες που σας προτείνει το συγκεκριμένο παραπλανητικό μήνυμα αλληλογραφίας.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Το μήνυμα αυτό είναι πλαστό και επικίνδυνο και δεν προέρχεται από τους διαχειριστές της υπηρεσίας. Να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια μηνύματα, τα οποία εντάσσονται στη λογική των παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing. Με την ευκαιρία επίσης, επισημαίνουμε την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δίνετε σε θέματα που αφορούν τον Κωδικό Πρόσβασης (Password).

Ο Κωδικός Πρόσβασης (Password) που σας έχει δοθεί είναι προσωπικός και διασφαλίζει την αποκλειστική και νόμιμη χρήση των υπηρεσιών που σας παρέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τον γνωστοποιείτε σε τρίτους.

Επισημαίνεται ότι η χρήση του Λογαριασμού από τρίτους εγκυμονεί κινδύνους, καθώς οι ηλεκτρονικές δραστηριότητες του Λογαριασμού σας συνδέονται πάντα με εσάς, τον επίσημο κάτοχο, ως φυσικό πρόσωπο. Αν και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εφαρμόζει πολιτική προστασίας από την ενοχλητική αλληλογραφία (Spam) υπάρχουν περιπτώσεις μηνυμάτων που καταφέρνουν να παρακάμψουν τα φίλτρα προστασίας και να φτάσουν στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

Γενικότερα σας συνιστούμε να: Διαγράφετε τα άχρηστα μηνύματα e-mail χωρίς να τα ανοίγετε.

Μην απαντάτε ποτέ σε παραπλανητικά μηνύματα και γενικά μηνύματα spam.

Σκεφθείτε προσεκτικά πριν ανοίξετε συνημμένα αρχεία και πριν κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα e-mail ή άμεσα μηνύματα

Από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Helpdesk: 26510-07777

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών