Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ο υπερυπολογιστής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο υπερυπολογιστής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου αποκτούν τη δική τους «ΔΙΩΝΗ», μια πανίσχυρη υπολογιστική υποδομή επεξεργασίας και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων, η οποία χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 3.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της «Περιφερειακής Αριστείας», εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ξεκίνησε η υλοποίησή της.

Η ΔΙΩΝΗ, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αντιπρύτανης Σταύρος Νικολόπουλος, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πειραματικής έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της παροχής υπηρεσιών νέφους των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων. Θα ενισχύσει την απασχόληση νέων επιστημόνων και μεταδιδακτορικών ερευνητών που θα συνεισφέρουν στην ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου και θα υποστηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα.


«Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που υποστήριξαν την επιτυχή ένταξη της σημαντικής αυτής υπολογιστικής υποδομής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εύχομαι καλή συνεργασία για την άμεση και αποτελεσματική υλοποίησή της», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Πλήττεται το κύρος του πανεπιστημίου

Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με τους συλληφθέντες φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr