Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Απίστευτες ουρές φοιτητών σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ (φωτό & βίντεο)

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Απίστευτες ουρές φοιτητών σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ (φωτό & βίντεο)

Επιστροφή στα αμφιθέατρα με μέτρα για τους φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστημίου Μακεδονίας) καθώς ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα δια ζώσης στα Πανεπιστήμια, για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ υπάρχει ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα τους επιτρέπει φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.


Η περιοχή του πανεπιστημίου γέμισε με φοιτητές μετά από πολύ καιρό, οι οποίοι κατά πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους. 

Τεράστιες ουρές και συνωστισμός 

Εικόνες συνωστισμού παρουσιάζονται και στις σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολυτεχνείο εκατοντάδες φοιτητές συνωστίζονται στα σκαλιά της σχολής, με στόχο να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Στο ΠΑΜΑΚ

Το κουδούνι του πρώτου εξαμήνου της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς βρήκε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να συνωστίζονται και να γνωρίζουν ταλαιπωρία προκειμένου να εισέλθουν εντός του κτηρίου.

Οι φοιτητές με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test συρρέουν κατά δεκάδες έξω από την είσοδο του ΠΑΜΑΚ, στην Εγνατία, με τον πρύτανη, Στυλιανό Κατρανίδη, να κάνει λόγο για φαινόμενα που παρατηρούνται από τις 7 έως τις 9 το πρωί. «Ήδη ανοίξαμε και άλλες θύρες για να μην ταλαιπωρούνται οι φοιτητές και θα κρατήσουμε τον έλεγχο τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που διαρκεί από τις 7 έως τις 9», τόνισε ο ο κ. Κατρανίδης, υπογραμμίζοντας ότι φέτος η κίνηση έχει αυξηθεί επειδή υπάρχουν και εκείνοι οι φοιτητές που λόγω τηλεκπαίδευσης βλέπουν για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο, παρόλο που φοιτούν ήδη δύο χρόνια.

Μεγάλη ουρά στο ΠΑΜΑΚ

Παρόμοιο σκηνικό ελέγχων υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η «ουρά» που σχηματίστηκε στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές. Η «ουρά» φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου. Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr