Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Καθηγητής του ΑΠΘ άφησε έγκυο φοιτήτρια και δηλητηρίασε την γυναίκα του (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθηγητής του ΑΠΘ άφησε έγκυο φοιτήτρια και δηλητηρίασε την γυναίκα του (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του λέκτορα του ΑΠΘ, στην Θεσσαλονίκη που έσταζε «αρσενικό» και θάνατο στη γυναίκα του και τη γιαγιά της.  

Ο λέκτορας κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Παρασκευή, αφού φέρεται να οδήγησε σε αργό και βασανιστικό θάνατο την γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του, αλλά και την γιαγιά της. Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή. 


To "Πρώτο Θέμα" φέρνει στο φως την κατάθεση που έδωσε στις αρχές η φοιτήτριά του, ερωμένη του και σήμερα σύντροφός του με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδάκι 16 μηνών.

Τον τελευταίο περίπου χρόνο ζούσαν μαζί, από τότε που η 25χρονη έμεινε έγκυος.

Τα όσα αναφέρει για τις ερωτικές περιπτύξεις που είχε με τον λέκτορα την ώρα που η γυναίκα του νοσηλευόταν, σοκάρουν. «Κατά το διάστημα που η γυναίκα του ήταν στο νοσοκομείο, δηλαδή για περίπου ένα μήνα βρεθήκαμε αν θυμάμαι καλά μία-δύο φορές». Ο άνδρας που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο την ανυποψίαστη σύζυγό του, τις ώρες που εκείνη πάλευε για να κρατηθεί στην ζωή, ζούσε τον δικό του παράλληλο έρωτα. 

Η φοιτήτρια αναφέρθηκε στη σχέση της με τον καθηγητή της. Αποκάλυψε πως ο ίδιος την προσέγγισε ερωτικά, χωρίς ωστόσο να της τάξει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο. Η νεαρή γοητεύτηκε από την αίγλη και την αναγνωρισιμότητα του καθηγητή της. Ήταν γνωστός στην κοινωνία της συμπρωτεύουσας, είχε οικονομική επιφάνεια και το πάθος του για εκείνη ξεπερνούσε τα όρια. «Διατηρώ δεσμό μαζί του από τον Ιούλιο του 2012. Συνήθως βρισκόμασταν και συνευρισκόμασταν ερωτικά στο γραφείο του στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ που για ευνόητους λόγους κλείδωνε ή σε τροχόσπιτο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας που άνηκε στον ίδιο ή στην οικογένειά του, ή και κάποιες φορές στην Καβάλα στα πλαίσια της εργασίας μου».  

Ο άνδρας ζούσε δύο παράλληλες ζωές. Στην μία ήταν πατέρας, οικογενειάρχης, λέκτορας. Στην άλλη εραστής, ένας άνδρας που το πάθος κυριαρχούσε και δεν δίσταζε να απολαμβάνει παράνομες στιγμές μέσα στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο. Πίσω από τις κλειστές πόρτες μεταμορφωνόταν σε έναν άνδρα έτοιμο για όλα που ικανοποιούσε τις ορέξεις του. Στο χώρο που δίδασκε, το προφίλ του άλλαζε και ήταν εκείνο που αρμόζει σε έναν λέκτορα. 

Δείτε τι δήλωσε η φοιτήτρια σύντροφος του δολοφόνου στο Star:

Η 25χρονη γνώριζε, όπως υποστηρίζει στην κατάθεσή της, πως ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού. Ωστόσο αυτή που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα ήταν η σύζυγός του, η οποία πίστευε πως είχε βρει όλα όσα αναζητούσε και την ευτυχία τους είχε ολοκληρώσει η κορούλα τους.  «Η γυναίκα του δεν γνώριζε για την σχέση μας». 

Ωστόσο ο λέκτορας, όπως ισχυρίστηκε η σύντροφός του στις αρχές, ήθελε να χωρίσει από την σύζυγό του, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα στον γάμο τους: «Μου είχε πει ότι οι σχέσεις του με την γυναίκα του δεν ήταν ιδιαίτερα καλές κυρίως μετά την γέννηση της κόρης τους και την απόφαση του ονόματός της».  

Ο ισχυρός άνδρας, όπως υποστήριξε η ερωμένη του, είχε κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου «στις αρχές του έτους 2013, όπως μου είχε πει, είχαν ξεκινήσει την διαδικασία του διαζυγίου το οποίο τελικά βγήκε το καλοκαίρι του 2013. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία σίγουρα όμως ήταν το καλοκαίρι και λίγο διάστημα πριν το θάνατο της γυναίκας του». Ο άνδρας μάλιστα υπέδειξε και το χαρτί στην ερωμένη του προκειμένου να πειστεί πως είχε χωρίσει οριστικά από την γυναίκα του: «Οι υπογραφές μου φάνηκαν "περίεργες" ως προς την γνησιότητά τους, σαν απλής εκτύπωσης. Από όταν χώρισαν μου είπε ότι μετακόμισε στο πατρικό του σπίτι και την κόρη τους συνέχισε να την έχει η μητέρα της».  

Μετά τον θάνατο της αδικοχαμένης μητέρας από αρσενικό ο λέκτορας μπορούσε πλέον να χαρεί τον έρωτά του με την φοιτήτρια. Πάντα όμως προσεκτικά, αφού ο θάνατος της πρώην συζύγου του  ήταν πρόσφατος. «Μετά τον θάνατό της γυναίκας του για τρεις εβδομάδες ήταν πολύ προβληματισμένος. Μετά το διάστημα αυτό οι δια ζώσης επαφές μας έγιναν συχνότερες, σχεδόν καθημερινές. Στο τηλέφωνο μιλούσαμε πάντα πολλές φορές την ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η φοιτήτρια.  

Ο λέκτορας είχε αναφερθεί, όπως ισχυρίζεται η 25χρονη, στα προβλήματα υγείας που παρουσίαζε η γυναίκα του: «Από τον Δεκέμβριο του 2012 μου είχε αναφέρει πως η γυναίκα του παρουσίασε γαστρικές ενοχλήσεις, που με τον καιρό η κατάσταση της υγείας της γενικότερα επιδεινωνόταν μέχρι τον Αύγουστο του 2013 που εισήχθη για τελευταία φορά στο νοσοκομείο για διάστημα ενός μήνα περίπου, όπου και κατέληξε». Ο ίδιος είχε αναφερθεί στον θάνατο της και είχε πει στην ερωμένη του πως «απεβίωσε από δηλητηρίαση από αρσενικό και κάδμιο, όπως μου είπε από κατανάλωση νερού στο εξοχικό τους».  

Ο λέκτορας είχε παροτρύνει την φοιτήτρια να μην αποκαλύψει την σχέση τους αν κληθεί από τις αρχές και να την αποκρύψει: «Μου ζήτησε αν ποτέ με ρωτήσει η Αστυνομία για την σχέση μας να την αρνηθώ». Ο άνδρας φαίνεται να είχε σκεφτεί τα πάντα και να είχε οργανώσει πολύ καλά το σχέδιο του σε περίπτωση που ο κλοιός στένευε.  

Τραγική φιγούρα το ανήλικο κοριτσάκι της άτυχης γυναίκας. Στην πιο τρυφερή της ηλικία καλείται να διαχειριστεί την προφυλάκιση του πατέρα της, ο οποίος φέρεται να σκότωσε την ίδια της την μητέρα αλλά και την προγιαγιά της. Το μικρό παιδί μοιάζει αδύναμο μπροστά στον κυκεώνα των αποκαλύψεων, που του στέρησαν για πάντα την μητέρα της.  

Το χρονικό της υπόθεσης  

 Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση δηλητηρίασης είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2015, όταν έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το μυστηριώδη, τότε, θάνατο των δύο γυναικών: μιας γιαγιάς 86 ετών και της 34χρονης εγγονής της, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού. 

Οι δυο γυναίκες, γιαγιά και εγγονή, είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη γυναίκα πέθανε στις 19 Αυγούστου του 2013, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου, εξέπνευσε και η 34χρονη εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η εγγονή εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου του 2013 με συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στο περπάτημα. Τέσσερις ημέρες αργότερα μπήκε στη ΜΕΘ, ενώ μετά από νοσηλεία μιας εβδομάδας (στις 04 Αυγούστου), κατάφερε να βγει και να μεταφερθεί ξανά στην παθολογική πτέρυγα. Κατά τη διάρκεια, δε, της παραμονής της στη ΜΕΘ απαγορευόταν η λήψη τροφής ή νερού από εξωτερικό παράγοντα. 

Ενώ ωστόσο η κλινική εικόνα της εγγονής βελτιωνόταν συνεχώς, στις 12 Αυγούστου ξεκίνησαν και πάλι τα συμπτώματα διάρροιας και η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Στις 20 Αυγούστου εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ και τρεις ημέρες αργότερα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Στο μεταξύ, η 86χρονη γιαγιά είχε παρουσιάσει στις 11 Αυγούστου του 2013 διάρροια και εμετούς, προσπαθώντας να τα αντιμετωπίσει με παυσίπονα. Η κατάστασή της, ωστόσο, επιδεινώθηκε στις 17 Αυγούστου και μία μέρα μετά εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νευρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει μέσα στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις στο αίμα και τα ούρα της 34χρονης, όσο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο, σε τοξικά επίπεδα. Στις 25 Νοεμβρίου διατάχθηκε ωστόσο η εκταφή των σορών των δυο γυναικών καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα του καδμίου. Μετά από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις δύο σορούς ανιχνεύθηκε, τελικά, για πρώτη φορά και καθυστερημένα, η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα.

Σημαντική λεπτομέρεια; Από την επανεξέταση μάλιστα των δειγμάτων του λήφθηκαν μέσα στο νοσοκομείο, φαίνεται πως τα επίπεδα αρσενικού είχαν πέσει κατά την πρώτη παραμονή της 34χρονης στη ΜΕΘ όπου απαγορευόταν η λήψη τροφής και νερού από εξωτερικό παράγοντα, ενώ εκτοξεύθηκαν στα ύψη στις 15 Αυγούστου, τις ημέρες δηλαδή που είχε μεταφερθεί στην παθολογική πτέρυγα. 

Δείτε τι δήλωσε στο Star  η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων:  

Δείτε βίντεο: Σοκ από την κατάθεση της Ρωσίδας φοιτήτριας για τον καθηγητή με το αρσενικό

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr