Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τραυματίας φοιτητής του ΑΠΘ μηνύει τα ΜΑΤ για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Τραυματίας φοιτητής του ΑΠΘ μηνύει τα ΜΑΤ για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ιδίως εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που του επιτέθηκαν εκσφενδονίζοντας κρότου λάμψης σε ευθεία βολή κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων στο ΑΠΘ, κατέθεσε ο φοιτητής.

Πρόκειται για τον φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη, οι δικηγόροι του οποίου αναφέρουν ότι με τη μήνυση κατά των αστυνομικών για τα βαρύτατα αυτά αδικήματα, «επιδιώκεται να διερευνηθούν οι έκνομες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και η απάνθρωπη βία τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε όχι απλώς να τιμωρηθούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως ώστε  να αναδειχθεί το ευρύτερο πρόβλημα της παράλογης βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής και η άτυπη ασυλία τους».


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 1.8.2022 κατατέθηκε η μήνυση του φοιτητή του ΑΠΘ Γιάννη Ντουσάκη κατά παντός υπευθύνου και ιδίως των αστυνομικών των ΜΑΤ, που κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ την 26.5.2022, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους φοιτητές και με ρίψη βομβίδων κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, μεταξύ άλλων, τραυμάτισαν σοβαρότατα και τον ίδιο.

Τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύει ο Γιάννης Ντουσάκης τους αστυνομικούς είναι: Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, Βαριά σωματική βλάβη, Επικίνδυνη σωματική βλάβη, Παράβαση καθήκοντος.

Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να διερευνηθούν οι έκνομες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και η απάνθρωπη βία τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε όχι απλώς να τιμωρηθούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως ώστε να αναδειχθεί το ευρύτερο πρόβλημα της παράλογης βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής και η άτυπη ασυλία τους από οποιαδήποτε διερεύνηση ή δίωξη γι’ αυτή.

Οι συνήγοροι

Δημήτρης Σαραφιανός
Γιώργος Βλάχος

Σχετικό άρθρο: Ασθενοφόρο στο ΑΠΘ για να παραλάβει χτυπημένο φοιτητή από τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr