Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Παρέμβαση φοιτητών του ΑΠΘ για τα ζητήματα της κεντρικής βιβλιοθήκης

Παρέμβαση φοιτητών του ΑΠΘ για τα ζητήματα της κεντρικής βιβλιοθήκης

Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Ιούνη στην πρυτανεία του ΑΠΘ για το ζήτημα του κλιματισμού της κεντρικής βιβλιοθήκης, του φωτισμού και το θέμα της υγιεινής.

Στην ανακοίνωση που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα» οι σύλλογοι Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, Φυσικού, Βιολογικού μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:


«Λόγω της εξεταστικής περιόδου ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών περνά την ημέρα του στη κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ ή στις κατά τόπους βιβλιοθήκες των σχολών. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων με ευθύνη της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των προηγουμένων κυβερνήσεων, γίνεται εμφανής και στους χώρους των αναγνωστηρίων. 

Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη κλιματισμού στην κεντρική βιβλιοθήκη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι σπασμένες λάμπες που δυσκολεύουν τους φοιτητές να διαβάσουν, η έλλειψη βασικών ειδών υγιεινής στο χώρο της τουαλέτας όπως χαρτί, σαπούνι, ο ένας και μοναδικός ψύκτης που υπάρχει στην είσοδο καθώς και οι 20 μόλις υπολογιστές με αργά λογισμικά που δεν επαρκούν για τις ανάγκες των φοιτητών. Ενώ παράλληλα λόγω έλλειψης προσωπικού οι περισσότερες βιβλιοθήκες των σχολών κλείνουν στις 3μμ ή 5 μμ.

Καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση ότι θα ελεγχθεί ο λόγος μη λειτουργίας του κλιματισμού ώστε να λυθεί άμεσα και θα αποκατασταθεί ο φωτισμός, τα είδη υγιεινής και οι ψύκτες.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr