ΤΕΛΙΚΟ: Κανονικά η διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές - Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις & διανομή!

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που διαβεβαιώνει ότι η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. «Ήταν περιττή η ανησυχία που προκλήθηκε» σχολιάζει η ανακοίνωση μετά απ’ την απόφαση του ΣΕΕΒΙ να σταματήσει της διανομή στους φοιτητές.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr υπενθυμίζουν στους φοιτητές ότι οι δηλώσεις και η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησαν στις 2 Νοεμβρίου 2016.

ΕΥΔΟΞΟΣ: Πότε θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις και η διανομή των συγγραμμάτων 2017-2018 στους φοιτητές

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου για την άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων 

Με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων για άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία αναστάτωση ως προς το θέμα διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Λάβαμε σήμερα μία επιστολή από τους εκδότες. Διαβάζω το κομμάτι που μας αφορά: «Κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων». Άρα, από σήμερα δεν ισχύει η προηγούμενη απόφαση των εκδοτών ότι αναστέλλουν τη διανομή συγγραμμάτων. 

Θέλω να διευκρινίσω ότι η απόφαση αυτή είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσο καιρό. Θεωρούμε ότι ήταν μία περιττή αναστάτωση. Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες. Βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και όποια θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. 

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.grhttp://www.foititikanea.gr