Ανησυχία στην φοιτητική κοινότητα - ΕΚ ΝΕΟΥ αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ - Άγνωστο το πότε ή αν θα δοθούν!

Eudoxus/Εύδοξος: Συνεχίζουν την αναστολή διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων οι εκδότες και μέλη του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου σύμφωνα με νέα απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα οι εκδότες των φοιτητικών συγγραμμάτων σκληραίνουν τη στάση τους συνεχίζοντας την αναστολή διανομής για άλλες 10 μέρες.

Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη 19/10 κατά τη γενική συνέλευση με εκδότες-μέλη του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου (ΣΕΕΒΙ) αποφασίστηκε ολιγοήμερη παράταση μέχρι και τις 30 Οκτώβρη όπου θα επανεξεταστεί το θέμα, καθώς όπως σημειώνουν, δεν έλαβαν τις απαραίτητα εχέγγυα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, την περασμένη Τετάρτη είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος αν και τους είχε υποσχεθεί γραπτό χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των χρεών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, τελικά, όπως αναφέρουν εκδότες, δεν τους έδωσε κάτι απτό παρά μόνο προφορικές υποσχέσεις.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας όπως αναφέρει συνεχίζει να καταβάλλει τμηματικά τα οφειλόμενα ποσά και όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του εαρινού εξαμήνου 2016.

Για να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις δηλώσεις και την διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr