30 χρόνια Εράσμους

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του «Erasmus», ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ χωρών, στο οποίο έχουν πάρει μέρος περίπου 9 εκατ. άτομα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τη νέα εφαρμογή Erasmus+ για κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή αυτή, που έχει σχεδιαστεί για φοιτητές, σπουδαστές επαγγελματικής κατάρτισης και γενικότερα για συμμετέχοντες σε ανταλλαγές, αποσκοπεί στο να κάνει την εμπειρία του Erasmus+ πιο εύκολη για τους νέους.

Μέσω της εφαρμογής, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδό τους κατά τα διάφορα διοικητικά στάδια, πριν, στη διάρκεια και μετά την παραμονή τους στο εξωτερικό. Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να υπογράφουν τις συμβάσεις για τις σπουδές τους διαδικτυακά τόσο με το πανεπιστήμιο αποστολής, όσο και με το πανεπιστήμιο υποδοχής.

Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν και να ψηφίζουν προτιμήσεις, ώστε να βοηθούν τους άλλους να ενταχθούν στην τοπική κοινότητα, καθώς επίσης να βελτιώνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσω συνδέσμου προς την πλατφόρμα διαδικτυακής γλωσσικής υποστήριξης του Erasmus+, η οποία προσφέρει γλωσσικά μαθήματα διαδικτυακά και διαδραστική καθοδήγηση.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android. Με νέα χαρακτηριστικά και συνεχείς επικαιροποιήσεις, η εφαρμογή σύντομα πρόκειται να καλύψει και άλλες ομάδες συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Erasmus+.

Από το ξεκίνημά του το 1987 με τη συμμετοχή 11 χωρών και 3.200 φοιτητών το πρόγραμμα Erasmus έχει δώσει σε εννέα εκατομμύρια ανθρώπους την ευκαιρία να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να εργαστούν εθελοντικά ή να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα στο εξωτερικό.

Το 2014 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ενσωμάτωσε τις πρωτοβουλίες των πεδίων της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού σε ένα ενιαίο πλαίσιο της ΕΕ.

Σήμερα, με τη συμμετοχή 33 ευρωπαϊκών χωρών στο πρόγραμμα (τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ συν την Τουρκία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν), τα άτομα που έχουν επωφεληθεί από την εμπειρία Erasmus+, σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια.

Μέσα από την κατηγορία «Erasmus+» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το Προγράμμα Κινητικότητας Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 0.00 (0 ψήφοι)