Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ, Ειρήνη Χαραλαμπάκη, Σπουδές Erasmus+, Erasmus+ Ελλάδα, ΙΚΥ Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ | Ειρήνη Χαραλαμπάκη, Σπουδές Erasmus+

Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ | Ειρήνη Χαραλαμπάκη, Σπουδές Erasmus+

Ονομάζομαι Ειρήνη Χαραλαμπάκη και σπουδάζω στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πέρυσι τέτοια εποχή ακριβώς κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus! Πρώτη μου επιλογή, όπου και έγινα δέκτη και πλέον νιώθω σαν δεύτερο μου σπίτι είναι η Πολωνία! Συγκεκριμένα, το προηγούμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο ήμουν στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου σπούδασα στο παιδαγωγικό πανεπιστήμιο.

Είναι η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου ως τώρα και ευχαριστώ πάρα πολύ το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών για τη στήριξη και την ευκαιρία που έδωσε σε εμένα και σε άλλα παιδιά να ζήσουν κάτι μοναδικό! Η ζωή μου στην Πολωνία δεν ήταν απλά η ζωή μου σε άλλο μέρος, ήταν μια άλλη ζωή! Αντιμετώπισα φόβους και ένιωσα συναισθήματα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα νιώσω.


Γνώρισα τόσα παιδιά από τόσες διαφορετικές χώρες, διαφορετικός πολιτισμούς κι όμως εκείνη την περίοδο είχαμε μια κοινή ζωή, θα το έλεγα το δικό μας ευρωπαϊκό πολιτισμό που δημιουργήσαμε εκεί. Η καθημερινότητα και ιδιαίτερα τα ταξίδια μας ένωναν περισσότερο και είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ μου και φυσικά αν μου ξαναδωθεί η ευκαιρία θα το επαναλάβω! Νιώθω ευγνώμων για την εμπειρία που έζησα, τα ταξίδια που έκανα και τους φίλους που γνώρισα κι ελπίζω πολλά πολλά παιδιά ακόμα να έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν! Ευκαιρία ζωής ή μάλλον εμπειρία ζωής - Erasmus.

Εμπειρίες Erasmus+ - Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr