Η Κρήτη υποδέχτηκε 950 φοιτητές Erasmus για το «The Crete Trip 2019»

Η εν λόγω δράση, στην οποία συμμετέχουν 950 φοιτητές, οργανώνεται από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Ελλάδος (Erasmus Student Network - ESN Greece) και πραγματοποιείται από τις 09 -12 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, κάνει την Κρήτη τον αγαπημένο προορισμό των φοιτητών Erasmus χάρη στο «The Crete Trip», ένα πολιτιστικό ταξίδι τεσσάρων ημερών.

Για ένατη συνεχή χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το “The Crete Trip”, ένα πολιτιστικό ταξίδι για φοιτητές, από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus. Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για σπουδές, ειδικά μέσω του Erasmus, πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το “The Crete Trip”.

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε χρόνο η Κρήτη επιλέγεται να φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική δράση της διεθνούς νεολαίας. Το “The Crete Trip” συνδέει την κρητική παράδοση με την πολυπολιτισμικότητα και αποτελεί ιδανική ευκαιρία να γίνουν γνωστά σε εκατοντάδες νέους η κρητική φιλοξενία, η ιστορία αλλά και το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κρήτης. Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ESN Greece και να είμαστε κοντά στην τόσο ενεργή φοιτητική κοινότητα”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αρναουτάκης. 

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece, στοχεύουν στον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Με γνώμονα αυτό, θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες ώστε να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από τη μουσική, τις γεύσεις και τις περιηγήσεις. Οι τέσσερις ημέρες του ταξιδιού είναι γεμάτες με ιστορικές ξεναγήσεις στην Κνωσσό, επισκέψεις  σε Μάταλα και Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση. Στόχος άλλωστε του ταξιδιού είναι να φέρει σε επαφή τους διεθνείς φοιτητες με τον τοπικό πολιτισμό, την ιδιαίτερη κρητική κουλτούρα  και να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού. “Το “The Crete Trip” εξελίσσεται κάθε χρόνο, αποτελώντας πλέον τη μεγαλύτερη πολιτιστική δράση που διοργανώνεται από φοιτητες για φοιτητες. Σημαντικό επίτευγμα για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί η ένταξη της εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Είναι τιμή μας επίσης, η πολύτιμη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης για άλλη μία χρονιά και η αναγνώριση ότι το “The Crete Trip” και το ESN Greece συμβάλουν σημαντικά στην εξωστρέφεια της χώρας μας.” τόνισε ο Πρόεδρος του ESN Greece, Κωστής Γιαννίδης. 

Το “The Crete Trip” είναι μία ευκαιρία εξωστρέφειας και για τους κατοίκους της Κρήτης  που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Flag Parade - μία πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες και εθνικά χρώματα των 950 φοιτητών που θα περάσουν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου, την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 14:30 μμ.. Έπειτα θα ακολουθήσει το περίφημο Κρητικό γλέντι στο Πάρκο Γεωργιάδη.

*Τι είναι ESN: Η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του είναι: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Την αρχή αυτή σήμερα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 39 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Κομμάτι του δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα. Σήμερα, δραστηριοποιούνται 22 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Βόλο, Κοζάνη, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές το χρόνο, και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

Μια εντυπωσιακή εικόνα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης. 950 φοιτητές στο πλαίσιο του πολιτιστικού ταξιδιού «The Crete Trip» ύψωσαν σημαίες διαμορφώνοντας μια μοναδική εικόνα.

«Σε εσάς εναποθέτουμε τις ελπίδες για το μέλλον. Εσείς είστε οι φορείς που μεταφέρουν από χώρα σε χώρα την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που πήρε το όνομά της σε αυτόν εδώ τον τόπο. Τον τόπο που γέννησε τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό, στο Ανάκτορο της Κνωσού, στο παλάτι του Μίνωα». Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδεχόμενος στην πλ. Ελευθερίας τους εκατοντάδες φοιτητές του δικτύου Erasmus που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την Κρήτη τον αγαπημένο προορισμό των φοιτητών Erasmus χάρη στο «The Crete Trip», ένα πολιτιστικό ταξίδι που οργανώνει το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης απευθυνόμενος στους εκατοντάδες φοιτητές ανέφερε, ότι, «Το δικό σας ταξίδι συνεχίζεται γεμάτο προκλήσεις και όνειρα. Είμαι βέβαιος ότι και το φετινό σας ταξίδι στην Κρήτη θα είναι γεμάτο μοναδικές εμπειρίες και απίστευτες συγκινήσεις. Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, τα χιλιόμετρα των ακτών, οι πλαγιές των βουνών μας, η φιλοξενία των Κρητικών, οι γεύσεις της κρητικής κουζίνας, ο ήχος της κρητικής λύρας, θα γεμίσουν τις αποσκευές του ταξιδιού της ζωής σας, που ευτυχώς βρίσκεται ακόμα στην αφετηρία του. Νέες και νέοι της Ευρώπης, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Από τη δική σας δυνατή φωνή παίρνουμε και εμείς δύναμη. Σας καλούμε να συνεχίσετε, να μη δειλιάσετε, να τολμήσετε, να αγαπάτε την ευθύνη, να πιστέψετε στις δυνάμεις σας, να αποφασίσετε ότι εσείς θα αλλάξετε τον κόσμο. Σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη, σας υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο. Η ζωντανή σας παρουσία μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον».

Από την πλευρά της η Εθνική Συντονίστρια της εκδήλωσης «The Crete Trip 2019» Άννα Συριγωνάκη ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την στήριξη και την φιλοξενία των Ευρωπαίων φοιτητών, ανέφερε, ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να προβάλει την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την ιστορία της Κρήτης, το μοναδικό περιβάλλον, σε διεθνείς φοιτητές από όλο τον κόσμο. «Το The Crete Trip κάθε χρόνο μεγαλώνει και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα την σημαντική αυτή εκδήλωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το “The Crete Trip”, είναι μία δράση με την συμμετοχή 950 φοιτητών από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus. Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για σπουδές, ειδικά μέσω του Erasmus, πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το “The Crete Trip”.

Μετά τις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι στη Μαρίνα Ηρακλείου απέναντι από το ιστορικό φρούριο του Κούλε όπου θα συμμετέχουν αποκλειστικά οι συμμετέχοντες φοιτητές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr