Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι φοιτητές είναι πιο πιθανό να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στα πρώτα έτη της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Βρετανική δημοσκόπηση που έγινε σε φοιτητές του πανεπιστημίου, δείχνει ότι οι περισσότεροι φοιτητές «ρισκάρουν» την υγεία τους, αφού τολμούν  να δοκιμάζουν νέες σεξουαλικές εμπειρίες, χωρίς προφυλάξεις.

Από τους  2.177 τελειόφοιτους βρετανούς που συμμετείχαν στην έρευνα και δεν είχαν μόνιμη σχέση, το 89% δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό στις περισσότερες ερωτικές τους σχέσεις.

Ενώ σημαντικό είναι να αναφερθεί και ο αριθμός των ερωτικών τους συντρόφων, στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής, κυμαίνεται από 10 έως 28!

Το αποτέλεσμα; Πάνω από το 23% των φοιτητών μολύνεται με κάποιο σεξουαλικό νόσημα από τα πρώτα και όλας έτη της ακαδημαϊκής τους πορείας! Μάλιστα, πάνω από τους μισούς που έχουν κολλήσει κάποιο ΣΜΝ, δεν γνωρίζουν από ποιόν το κόλλησαν αφού τις περισσότερες φορές που έκαναν σεξ, ήταν μεθυσμένοι.  

Μάλιστα, τα πιο συνηθισμένα ΣΜΝ είναι: 1) Χλαμύδια (με ποσοστό 60%) , 2) Έρπης γεννητικών οργάνων (18%) και κονδυλώματα (16%).

Τι συμβαίνει στη χώρα μας;

Παρόμοια μελέτη που παρουσιάστηκε πέρυσι στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας έδειξε ότι 6 στους 10  μαθητές της Γ’ Λυκείου έχουν ήδη ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, και από αυτούς μόνο 1 στους 3 χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Προστάτευσε λοιπόν το σύντροφο σου και κυρίως τον εαυτό σου και πάρε τις κατάλληλες προφυλάξεις στο σεξ, για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή χωρίς φόβο και άγχος για τυχών γυναικολογικά προβλήματα.