Ξεκινούν οι Απεργίες στα ΜΜΜ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

Σε απεργιακές κινητοποίησεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από αύριο, Τρίτη 12/9, έως και την προσεχή Παρασκευή 15/9.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη (12/9) οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα απεργήσουν από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.


Την Τετάρτη (13/9) τα λεωφορεία θα κινηθούν μόνο από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Την Πέμπτη (14/9) έχει κηρυχθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών 24ωρη απεργία στον προαστιακό και δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο (γραμμή 3).

Την Παρασκευή (15/9) θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας στον ΗΣΑΠ από τις 12:00 έως τις 15:00.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά αξιόπιστο προγραμματισμό των χειμερινών δρομολογίων και αντιδρά στην απαξίωση των συγκοινωνιών και στην πολύωρη αναμονή στις στάσεις.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωράει στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η μέρα που η επιχείρηση θα περάσει και επίσημα στους νέους ιδιοκτήτες της.

Από την πλευρά του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντιδρά στη διαδικασία με την οποία γίνονται οι προαγωγές μέσα στην εταιρεία.