Απόψεις Φοιτητών: Φοιτήτρια σχετικά με την πρόταση επιβολής τελών φοίτησης

Απόψεις Φοιτητών: Φοιτήτρια σχετικά με την πρόταση επιβολής τελών φοίτησης

«Προτείνω ένα Τέλος Εγγραφής ανα εξάμηνο για κάθε φοιτητή. Έχουμε στη χώρα περίπου 500.000 ενεργούς/"αιώνιους" προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές» λέει καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεχίζει:

«Ένα Τέλος Εγγραφής (Φοιτητικά Δίδακτρα) ανα εξάμηνο 200 Ευρώ θα παρείχε στα ΑΕΙ 100 εκατομμύρια Ευρώ (συνολικά 200 εκατομμύρια Ευρώ per annum): για την βελτίωση/αναβάθμιση του εξοπλισμού, αυτόνομη χρηματοδότηση της Έρευνας και βραβεία/υποτροφίες για άριστους η άπορους φοιτητές. Όλη την πρόταση μπορείτε να την δείτε εδώ.


Φοιτήτρια αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

«Η κρατικη επιχορήγηση έχει μειωθεί παρα πολύ τα τελευταία χρόνια σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι εκάστωτε διοικήσεις δεν κατανέμουν όλο το ποσό στις ανάγκες των ιδρυμάτων, μεγάλο ποσό ''χάνεται". Τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν και ζητάνε από τους φοιτητές να βγάλουν τα σπασμένα;;

Το κόστος σπουδών μας μπορει να μην θεωρείται υψηλό σε σχέση με το εξωτερικό αλλά ζούμε σε μια χώρα που μας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Από την στιγμή που θα μπει "ΤΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ" (ή πείτε το όπως θέλετε) δεν θα θεωρείται πλέον δωρεάν. Υπάρχουν οικογένειες, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου, που δυσκολεύονται ακόμα και με τα τωρινά οικονομικά κριτήρια. Και είναι περισσότερες από όσες θέλετε να νομίζετε. Ένα ΤΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ θα φέρει το ΤΕΛΟΣ στις ΣΠΟΥΔΕΣ μας, γιατί οι περισσοτέροι δεν θα μπορούν να το στηρίξουν και η τιμή του θα αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο μέχρι να πετύχουμε την ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ!»

Διαβάστε Ακόμη: «Πάγωσε» το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr