#NotAlone: Ταινία τρόμου μικρού μήκους από Φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

#NotAlone: Ταινία τρόμου μικρού μήκους από Φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια έφηβη κοπέλα βγάζει selfie και την ανεβάζει στα social media, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί πως δεν είναι μόνη της. Μία υπερφυσική δύναμη ξυπνάει μέσα από ένα καταραμένο hashtag.

Oι φοιτητές αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πως: «Μέσα από την ταινία να αναδείξουμε το θέμα των υπερβολικών κοινοποιήσεων (over-sharing) μέσα στα social media, αλλά κάτω από ένα πρίσμα υπερφυσικής χροιάς και σύμφωνα με τις συμβάσεις του κινηματογραφικού τρόμου».


Η ταινία έχει μόνο ένα μήνα που έχει ξεκινήσει την φεστιβαλική της πορεία, αλλά ήδη έχει γίνει δεκτή σε 7 διεθνή φεστιβάλ σε 4 διαφορετικές χώρες, ενώ έχει αποσταλεί και σε δεκάδες άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Λόγω, όμως, της φύσης της ίδιας της ταινίας, η ομάδα αποφάσισε να την αφήσει παράλληλα ελεύθερη στο διαδίκτυο.

Δύο λόγια για τους δημιουργούς

Ο Σωτήρης Πετρίδης είναι υπ. Διδάκτορας του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ ασχολείται συστηματικά με το σενάριο και την παραγωγή ταινιών. Οι προηγούμενες ταινίες του ως σεναριογράφος/παραγωγός έχουν προβληθεί σε πάνω από 100 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ταινίες του προβλήθηκαν στο Comic-Con International του San Diego.

Ο Δημήτρης Τσακαλέας φοιτά στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ είναι κάτοχος του Filmmaking Certificate από το London Film Academy (Short Courses). Έχει εργαστεί ως παραγωγός σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν ταξιδέψει και βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Το 2016 ήταν ένας από τους επιλεγόμενους συμμετέχοντες για το Sarajevo Talents που διοργανώνει το φεστιβάλ του Sarajevo σε συνεργασία με το φεστιβάλ Βερολίνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Πετρίδης και Δημήτρης Τσακαλέας

Σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αναστασία Καρίκη, Μοντάζ: Τάνια Ναναυράκη, VFX Γιάννης Λιόλιος, Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Σόνια Μαρία Καϊτατζή, Sound Design: Αναστάσης Πετρέλης, Color Correction: Θανάσης Κωνσταντόπουλος, Make-Up: Σοφία Βουλαλά, Ηχοληψία: Αποστόλης Μπαρουξής

Παίζουν οι: Βίκη Μαϊδάνογλου, Κωνσταντίνος Βαρτζιώτης και Παναγιώτης Κουντουράς. 

Προβολές σε Φεστιβάλ (αποδοχές έως σήμερα)

  • Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου (Ελλάδα, 02-03/04)
  • Festival internacional de cortometrajes Cine a la calle (Κολομβία, 09-13/05)
  • Horrorant Film Festival FRIGHT NIGHTS (Ελλάδα, 04-11/05)
  • Festival Internacional de Cortometrajes Shorty Week (Ισπανία, 27-30/04)
  • Salón Internacional de la Luz (Κολομβία, 09-14/05)
  • Local Short Film Festival (Ελλάδα, 18/05)
  • XpoNorth (Σκωτία, 06-08/06)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr