Πιστοποιητικά Σπουδών στους Φοιτητές για έξτρα μαθήματα σε Πανεπιστήμια/ΤΕΙ

Πιστοποιητικά Σπουδών στους Φοιτητές για έξτρα μαθήματα σε Πανεπιστήμια/ΤΕΙ

Εξτρα πιστοποιητιικά σπουδών σε φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα και σε δεύτερο τμήμα, «light», αλλά και δωρεάν φοίτηση για το 40% των φοιτητών κάθε μεταπτυχιακού προγράμματος βάσει οικονομικών κριτηρίων, είναι μεταξύ των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Έξτρα μαθήματα για εξειδίκευση: Οι φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν, επιπλέον των μαθημάτων του τμήματος εισαγωγής τους, στο 25% των μαθημάτων ενός άλλου συνεργαζόμενου τμήματος συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα στα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα επιπλέον μαθήματα θα παίρνουν πιστοποιητικό σπουδών, αλλά όχι επαγγελματικά δικαιώματα.


Ειδικότερα για την Ταυτόχρονη παρακολούθηση δεύτερου τμήματος, σύμφωνα με το Προσχέδιο Νόμου:

Σε ό,τι αφορά τα αμιγώς ακαδημαϊκά ζητήματα, θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα σε φοιτητές εφόσον το επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν, επιπλέον των μαθημάτων του Τμήματος εισαγωγής τους, στο 25% των μαθημάτων ενός άλλου συνεργαζόμενου Τμήματος. Η συνεργασία των Τμημάτων, στη βάση της συνάφειας των επιστημονικών αντικειμένων που θεραπεύουν, θα γίνεται μέσω συμφωνιών των Τμημάτων. Η επιτυχία στις εξετάσεις των μαθημάτων θα συνοδεύεται από αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Διαβάστε περισσότερα για το παρόν θέμα εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr