Ποιο Πανεπιστήμιο τοποθέτησε κάμερες σε αμφιθέατρα χωρίς την ενημέρωση των φοιτητών

Φοιτητικά Νέα | Ποιο Πανεπιστήμιο τοποθέτησε κάμερες σε αμφιθέατρα χωρίς την ενημέρωση των φοιτητών...

Αυστηρή προειδοποίηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Προσωπικού Χαρακτήρα μετά από καταγγελία φοιτητή, για κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου εδώ και δύο χρόνια.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έλαβε καταγγελία σύμφωνα με την οποία σε αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Κρήτης, και συγκεκριμένα της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου στο Ρέθυμνο, έχουν τοποθετηθεί κάμερες για τα λεγόμενα «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης». Η προειδοποιητική απόφαση όμως στάλθηκε πριν λίγο καιρό, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί εκ των νέων φοιτητών πιθανόν να έχουν άγνοια της κατάστασης.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Οι κάμερες τοποθετήθηκαν χωρίς ενημέρωση των φοιτητών και των καθηγητών, κάτι που μπορεί να έχει μια πειθαρχική και Λογοκριτική επίδραση και στους δύο.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των καμερών και τη χρήση τους μόνο σε ιδιαίτερο χώρο αποκλειστικά για τη χρήση των «ανοικτών μαθημάτων».

Η Αρχή, στο πλαίσιο εξέτασης της εν λόγω καταγγελίας, απέστειλε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης την υπ' αριθμ. πρωτ. Γ/ΕΙ/3190-1/11-06-2014 επιστολή ζητώντας τις απόψεις του επί των καταγγελομένων.

Στην απάντηση όπως γράφει η "Αυγή", αναφέρεται ότι στο Πανεπιστήμιο υλοποιείται το έργο αυτό που εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ 2007-2013, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως δεν αναιρεί την αυθαιρεσία με την οποία άρχισε να εφαρμόζεται αλλά και το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει, το οποίο έγκειται στη μη συγκατάθεση των φοιτητών και κατά πόσο αυτό είναι παράνομο;

  • Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών