Φοιτητές δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στα ΜΜΜ

Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υπάρξει μείωση τιμών στις κοντινές διαδρομές, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν τα έσοδα για τις πιο μακρινές. 

Ακόμα,  ο επιβάτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί για τις πληρωμές του και την έξυπνη πιστωτική του κάρτα. 

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, από τις αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ οι νέες πύλες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών (μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός) θα αρχίσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2017.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υποκαταστήσει πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις έξυπνες κάρτες.

Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

Η επικύρωση θα είναι υποχρεωτική.

Ο ΟΑΣΑ συμμετέχει στη ΔΕΘ με δικό του περίπτερο προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες της για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας και τις νέες υψηλού επιπέδου τεχνολογίες που εφαρμόζει για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως η τηλεματική. 

Στάση εργασίας την Πέμπτη 15/9 σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)