Σπουδαστές σε απόγνωση περιμένουν τα πτυχία τους

Σπουδαστές σε απόγνωση περιμένουν τα πτυχία τους

Χωρίς πτυχίο και χωρίς... μπάρκο, αν και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, είναι οι 20 απόφοιτοι της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου που εδρεύει στην Πρέβεζα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της αναπληρώτριας διευθύντριας της ΑΕΝ Ηπείρου. καθώς έγιναν αναφορές για παραλείψεις και καθυστερήσεις, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη και οι 20 απόφοιτοι βρίσκονται σε αναμονή για τα πτυχία τους.


Η αναπληρώτρια διευθύντρια έχει... εξαφανιστεί και οι σπουδαστές δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους, αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους έχουν βγει από τις αρχές Ιουλίου.

«Την έχουμε ψάξει παντού και δεν τη βρίσκουμε. Εγώ έχω πάρει πολλές φορές τηλέφωνο στο σπίτι της και δεν τη βρίσκω. Πότε λείπει σε διακοπές, πότε έχει δουλειά, είναι άφαντη και εμείς έχουμε φτάσει σε απόγνωση» λέει στο «Εθνος» ένας από τους σπουδαστές. Η αναπληρώτρια διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει τα πτυχία επικαλούμενη μια... παρατυπία. Υποστήριξε ότι κάποιες από τις πτυχιακές εργασίες των σπουδαστών δεν εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό (καθηγητές που διδάσκουν θεωρητικά μαθήματα) αλλά από το εργαστηριακό, προσωπικό, δηλαδή, κατώτερης βαθμίδας.

Το πρόσχημα

«Αυτό δεν το γνωρίζαμε εμείς, ούτε και οι καθηγητές. Ας το έλεγε όταν δόθηκαν οι εργασίες, όχι τώρα που τελειώσαμε» αναφέρουν οι σπουδαστές, προσθέτοντας ότι υπάρχει έγγραφο του υπουργείου Ναυτιλίας που επιτρέπει στο εργαστηριακό προσωπικό να διορθώνει πτυχιακές εργασίες.

Εχοντας φτάσει στα όριά τους οι σπουδαστές κατέφυγαν στον εισαγγελέα Πρέβεζας, αλλά ούτε και από εκεί έβγαλαν κάποια άκρη και πλέον απευθύνθηκαν σε δικηγόρους.

«Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι. Οι απόφοιτοι του Ιουνίου πήραν τα πτυχία τους τον Σεπτέμβριο και μάλιστα ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά που συμβαίνουν στη Σχολή μας, την ώρα που όλοι οι απόφοιτοι σε όλες τις άλλες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα έχουν ήδη πάρει τα πτυχία τους και ξεκίνησαν δουλειά» συμπληρώνει ο ίδιος σπουδαστής, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας -«παίρνουμε τηλέφωνα και δεν απαντάει κανείς, όλοι διακοπές είναι;» αναρωτιούνται τα παιδιά- για να πάρουν τα πτυχία τους το συντομότερο δυνατόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της αναπληρώτριας διευθύντριας, καθώς έγιναν αναφορές για παραλείψεις και καθυστερήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια εξέλιξη, και οι 20 απόφοιτοι της σχολής παραμένουν όμηροι της γραφειοκρατίας.

Ετσι, δεν μπόρεσαν καν να πάρουν βεβαιώσεις σπουδών, παρότι έχουν κάνει επανειλημμένα αιτήματα σε ΚΕΠ. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια που γίνονται αυτό το διάστημα στην Αθήνα, δεν προλαβαίνουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος ανθυποπλοιάρχου και έχουν ήδη χάσει το πρώτο τους μπάρκο.

«Είχα βρει καράβι και θα ξεκινούσα δουλειά στις αρχές Αυγούστου, τώρα περιμένω από τον Οκτώβριο και βλέπουμε. Το θέμα είναι να πάρουμε το πτυχίο μας» καταλήγει ο 22χρονος σπουδαστής.

Έθνος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr