ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: Πως βλέπει ο καθηγητής τον διαβασμένο, τον ελαφρώς διαβασμένο και τον αδιάβαστο φοιτητή

Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής στηριγμένη σε χιλιάδες εμπειριών βλέπει πως:

- Ο πραγματικά διαβασμένος φοιτητής γνωρίζει πως έχει γράψει στις εξετάσεις. Ακριβώς γι' αυτό, σπάνια θα διαμαρτυρηθεί όταν δεν περάσει.

- Ο διαβασμένος φοιτητής ξέρει ότι δεν πέρασε γιατί δεν έγραψε καλά. Σπάνια κάνει σκονάκια.

- Ο σχεδόν-αδιάβαστος φοιτητής επίσης σπάνια θα διαμαρτυρηθεί, επειδή γνωρίζει ότι ήταν αδιάβαστος. Σπάνια κάνει σκονάκια, γιατί βαριέται. Κάποιος θα του πει κάτι.

Αν θες να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα - tips/συμβουλές που αφορούν την Εξεταστική ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

- Εκείνος που έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη ροπή στη διαμαρτυρία είναι ο ελαφρώς-διαβασμένος φοιτητής, που νομίζει ότι ξέρει. Έρχεται συχά με σκονάκια, ή προδιάθεση για αντιγραφή.

- Ο ελαφρώς-διαβασμένος φοιτητής αποτελεί μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στις εξετάσεις, και σπανίως παρακολουθεί μαθήματα στη διάρκεια του εξαμήνου, ή έρχεται όποτε μπορεί.

- Σπανίως παρακολουθεί το e-class και το site του Τμήματος για να γνωρίζει τι συμβαίνει με καθένα μάθημα.

- Σπανίως θα ψάξει μόνος του οτιδήποτε, εκτός αν μιλάμε για έτοιμες σημειώσεις κάποιου άλλου. Αυτές, συνήθως θα τις αναζητήσει 1-2 ημέρες πριν τις εξετάσεις (και πολύ λέω).

- Επειδή δεν προλαβαίνει να διαβάσει στα σοβαρά, αναζητά τελευταία στιγμή "παλιά θέματα" και "κανένα SOS".

- Έρχεται στις εξετάσεις (μαθημάτων μου) με όλα τα βιβλία (που δεν έχει διαβάσει πραγματικά) και τις σημειώσεις (κάποιου άλλου) και αναζητά μανιωδώς απαντήσεις μέσα από αυτές.

- Συχνά συγχέει τις διαφάνειες των παρουσιάσεων με σημειώσεις.

- Λέει συχνά "Δάσκαλε, βοήθα να τελειώνω γιατί..." (βάλτε όποια δικαιολογία θέλετε, υπάρχουν αμέτρητες).

- Σε ακραίες περιπτώσεις, ο ελαφρώς-διαβασμένος και σχεδόν-αδιάβαστος στέλνει email στις 22:00 για να ρωτήσει αν υπάρχει κάπου η ύλη για το μάθημα στο οποίο εξετάζεται την αμέσως επόμενη μέρα. Το email του καθηγητή, δεν το έχει βρει καν μόνος του, έχει ρωτήσει κάποιον άλλο στο FB, για να μη χάνει χρόνο (που έχει σπαταλήσει διαφορετικά).

► Εάν βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο κοινοποίησε το ;)!!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την Εξεταστική ΕΔΩ