Φοιτητές καταγγέλλουν: Εικόνες ντροπής στην Φοιτητική Εστία Αθηνών

Φοιτητές καταγγέλλουν: Εικόνες ντροπής στην Φοιτητική Εστία Αθηνών

Οι φοιτητές σημειώνουν:

«Εχουμε φτάσει στο σημείο να μη διασφαλίζεται ούτε ένα πιάτο φαΐ. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως η ΦΕΑ, που κινδυνεύουμε να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας», περιέγραφαν χτες εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικότροφων ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ και η Επιτροπή Αγώνα ΦΕΠΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις φοιτητικές εστίες λόγω της υποχρηματοδότησης και αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα. 


Υπενθυμίζεται ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των εστιών) δεν έχει λάβει ακόμα από το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για τη φοιτητική μέριμνα και μέρος αυτού αφορά τις ανάγκες των εστιών. Με τη σίτιση των εστιών να έχει περάσει στα χέρια των εργολάβων, σήμερα φοιτητές και εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες: Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο της ΦΕΑ - όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές - εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις και μισθό ...400 ευρώ, είναι απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες και παίρνουν μόνο έναντι! Οι προμηθευτές τροφίμων απειλούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν τις εστίες αν δεν πληρωθούν κι αυτοί άμεσα. Το αποτέλεσμα: Ακόμη και το ένα πιάτο φαΐ είναι «στον αέρα», ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και με την καθαριότητα και συντήρηση των εστιών.

«Εχουμε βρεθεί και στο παρελθόν προ εκπλήξεως, με το κλείσιμο του εστιατορίου της ΦΕΑ καθώς και με το κλείσιμο της εστίας της ΑΣΟΕΕ στην Δροσοπούλου, που στη συνέχεια ιδιωτικοποιήθηκε. Δε θα επιτρέψουμε να διακοπεί ξανά η σίτιση. Απαιτούμε επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών», σημείωσαν οι οικότροφοι.

Ξηλωμένα πατώματα και σπασμένους νιπτήρες αντικρίζει κανείς στη ΦΕΑ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr