Καταγγελίες για κρούσματα βίας σε φοιτητές [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Επίθεση της αστυνομίας εναντίον μελών του φοιτητικού σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση υπέρ των προσφύγων έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Σύμφωνα με τη ΛΑ.Ε., «οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν τους φοιτητές στη λεωφόρο Μεσογείων με κίνδυνο την πρόκληση ατυχήματος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ έφθασαν στο σημείο να εισβάλλουν ακόμα και στην πλατφόρμα του μετρό, προκειμένου να προσάγουν στην ΓΑΔΑ οκτώ φοιτητές».

«Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα κρούσματα αναίτιας αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών και πολιτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εγκαταλείποντας και τα τελευταία στοιχεία του «αριστερού» της προσωπείου, προσαρμόζεται πλέον πλήρως στον ρόλο του θεματοφύλακα των μνημονιακών "νόμου και τάξης". Η καταστολή δεν θα μας πτοήσει!», καταγγέλλει το κόμμα.

Σημειώνεται πως χθες, περίπου 20 αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα, ενώ έγραψαν με σπρέι στο δρόμο και στους τοίχους του υπουργείου το σύνθημα «Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά-με τους μετανάστες είμαστε μαζί επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί».

Από την αστυνομία έγιναν έξι προσαγωγές, αλλά όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν λίγη ώρα αργότερα ελεύθεροι.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr