Ρώσοι φοιτητές, να παραπεμφθεί ο Ομπάμα, δικαστήριο Χάγης

Ρώσοι φοιτητές με βίντεο που έφτιαξαν ζητούν να παραπεμφθεί ο Ομπάμα στο δικαστήριο της Χάγης

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι η κύρια απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό, υποστηρίζουν Ρώσοι φοιτητές, υπογραμμίζοντας, πως η Ουάσινγκτον είναι υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων πολιτών στη Λιβύη, το Ιράκ, την Συρία και σε άλλες χώρες, καθώς έχουν παραβιάσει την εθνική κυριαρχία τους.

Φοιτητές από τη Ρωσία ένωσαν τις δυνάμεις τους ζητώντας από τα Ηνωμένα Έθνη, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, να σταματήσουν την επιθετικότητα της Ουάσινγκτον, και από τη Χάγη, να παραπέμψει σε δίκη τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί εξαιτίας της πολιτικής του.   

"Ζητάμε από τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν άμεσα δράση προκειμένου να σταματήσουν την επιθετικότητα της Ουάσινγκτον και από τη Χάγη να διερευνήσει τις πράξεις του Μπαράκ Ομπάμα", υποστηρίζουν φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ρωσίας, όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο "The Moscow Times" σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. 

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι η κύρια απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό, προσθέτουν οι Ρώσοι φοιτητές υπογραμμίζοντας πως η Ουάσινγκτον είναι υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων πολιτών στη Λιβύη, το Ιράκ, την Συρία και σε άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει την εθνική κυριαρχία των χωρών αυτών, υποστηρίζουν οι φοιτητές. 

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα των Ρώσων φοιτητών έχει αναρτηθεί στο You Tube και απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Μέχρι στιγμής,  το έχουν δει 515 χιλιάδες χρήστες.