Πυγμαία διαμαρτυρία, σπουδαστών, Ανώτερης Σχολής Τουριστικής, Εκπαίδευσης Ρόδου Πυγμαία διαμαρτυρία σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου

Πυγμαία διαμαρτυρία σπουδαστών Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου

Ιστορική μέρα ξημέρωσε για την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, με πυγμαίες αποφάσεις στα χρονικά της να είναι γεγονός με αφορμή την Πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό, παίρνοντας και εμείς θέση στον αγώνα για αυτά που μας ανήκουν και πρέπει να μας αποδοθούν άμεσα.

Μαθητές από τις πρώτες πρωινές ώρες κατέλαβαν την πύλη και απέτρεψαν την είσοδο σπουδαστών και καθηγητών αλλά και του διοικητικού προσωπικού. Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι φοιτητές σταθήκαμε εμπρός της εισόδου του ιστορικού κτηρίου της σχολής ως διαμαρτυρία αναρτώντας πανό και μοιράζοντας στους διερχόμενους πολίτες τα αιτήματα μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για τα οποία αγωνιζόμαστε για αυτά είναι η ισάξια εκπαίδευση σε όλους τους κλάδους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτροπή της συστηματικής εξόντωσης των Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Κρήτης, μόνιμο επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία που δεν έχουν να δοθεί εδώ και τρία χρόνια, φοιτητικά πάσα, σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές, λειτουργία των βασικών εργαστηρίων, πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαρισμού της σχολής και καλύτερες συνθήκες πρακτικής άσκησης.

Έπειτα αφού πέρασαν δύο πορείες μπροστά από την σχολή και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και με συμμετοχή μελών του φοιτητικού συλλόγου της σχολής ακολουθήσαμε την δεύτερη κάνοντας ακόμα κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της σχολής κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τα οποία έλεγαν "60 ΧΡΟΝΙΑ  Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., ΣΙΩΠΉ ΚΑΙ ΑΠΡΑΓΊΑ ΤΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ" και "ΔΗΜΌΣΙΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ  Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ". Ύστερα οι σπουδαστές αφού επιστρέψαμε στην σχολή, πήραμε αποφάσεις σχετικά με το πως θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής.

Σπουδαστής Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.

Ευστάθιος Ζανάκη. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr